Астрофизици твърдят че Земята е жива и има собствен ум.

...
Астрофизици твърдят че Земята е жива и има собствен ум.
Коментари Харесай

Астрофизици твърдят че Земята е жива и има собствен ум

Астрофизици настояват че Земята е жива и има личен разум. Има хора, които имат вяра, че Земята е куха и вътре има подземни същества, които оцеляват по някакъв метод макар многото научни доказателства, че това е невероятно. Сега идва група учени, които допускат, че самата Земя е жива. Тоест земно създание със личен разсъдък. Ако това е правилно, в действителност ли желаеме да знаем какво мисли за съществата, които се грижат толкоз зле за нея, до момента в който я тъпчат и замърсяват?

„ Ако груповата активност на живота – известна като биосфера – може да промени света, може ли груповата активност на познанието и действието, учредено на това знание, също да трансформират една планета? След като биосферата се разви, Земята заживя собствен личен живот. Ако една планета с живот има личен живот, може ли тя да има и личен разум? “

Да, тази доктрина, показана в International Journal of Astrobiology от астрофизици от университета в Рочестър, звучи като сюжетите на редица научнофантастични романи и филми. Водещият създател Адам Франк, професор по физика и астрономия в университета в Рочестър, и сътрудниците му показват доказателства и логичност, за които псевдоучените единствено мечтаят.

Астрофизици настояват че Земята е жива и има личен разум

За да илюстрират по какъв начин растителните типове могат да работят групово, с цел да покажат планетарен разсъдък, те показват като образец горите. Там корените на дърветата се свързват посредством подземни мрежи от гъби с питателните субстанции в цялата гора. Така може да оказват помощ на региони под стрес. Ако една гора може групово да се самоподдържа, може ли същото да прави една планета?

„ Все още нямаме способността да реагираме общностно в най-хубавия интерес на планетата. Има разсъдък на Земята, само че няма планетарен разсъдък. ”

Като добър преподавател, Франк вижда капацитет. Но имаме да извървим дълъг път. Не е изненадващо, че той употребява изменението на климата, с цел да илюстрира стадия на „ незрялата техносфера “ на Земята и всяко живо и неживо създание на нея. Техносферата – нашите основани и ръководени от индивида взаимосвързани системи за връзка, превоз, технологии, електричество и компютри – не е интегрирана в земните системи – атмосферата, океаните, подземните плочи и така нататък

Настоящата техносфера работи против системите на Земята. Това в последна сметка ще унищожи тези системи. А това ще унищожи всички типове на Земята. Това не е тъкмо знак за каквато и да е просветеност. За благополучие Земята дава обещание верните дейности.

„ Биосферата измисли по какъв начин сама да одобри живот преди милиарди години, като сътвори системи за придвижване към азот и превозване на въглерод. Сега би трябвало да разберем по какъв начин да имаме същия вид

Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР