АстраЗенека (AstraZeneca) публикува изявление в петък, в което твърди, че

...
АстраЗенека (AstraZeneca) публикува изявление в петък, в което твърди, че
Коментари Харесай

АстраЗенека: Няма данни за повишен риск от тромбоза след поставяне на COVID ваксината

" АстраЗенека " (AstraZeneca) разгласява изказване в петък, в което твърди, че данните на компанията за сигурността на нейните ваксини против ковид не демонстрират доказателства за нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци, за каквито случаи беше докладвано от няколко европейски страни през последните дни.

" Анализът на нашите данни за сигурност на повече от 10 милиона записа не е посочил доказателства за нараснал риск от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза при която и да е избрана възрастова група, пол, партида или в която и да е страна с COVID-19 ваксина на AstraZeneca. Всъщност следеният брой на тези типове събития е доста по-малък при имунизираните, в сравнение с би се очаквало измежду общото население ", се отбелязва в изказването, представено от CNN.

Изявлението идва, откакто няколко страни в Европа стопираха разпространяването на имунизацията, откакто споделиха опасения, че използването ѝ може да бъде обвързвана с нараснал риск от неподходящи резултати като кръвни съсиреци.

Европейската организация по медикаментите (EMA) също предложи по-рано в петък обновени насоки за сигурността на тази ваксина.

EMA показа най-важните моменти от последната среща, извършена от Комисията за оценка на риска за фармакологична зоркост (PARC), акцентирайки, че комисията проверява случаи на тромбоемболични събития след имунизация с имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca.

" Ползите от имунизацията не престават да надвишават рисковете и имунизацията може да продължи да се ползва, до момента в който следствието на случаи на тромбоемболични събития продължава “, се показва в изказването и се прибавя, че към момента няма доказателства за директни връзки сред тях.

Освен това PRAC предложи актуализация на информацията за имунизацията, която да включва, че алергични реакции като анафилаксия и свръхчувствителност се случват с незнайна периодичност, както и че към този момент са докладвани доказани случаи на тези реакции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР