Aston Martin привлече Geely като нов инвеститор. Както е описано

...
Aston Martin привлече Geely като нов инвеститор. Както е описано
Коментари Харесай

Geely купи 7,6% дял в Aston Martin

Aston Martin притегли Geely като нов вложител. Както е разказано в регулаторно заявление, Geely е придобила 7,6% от акциите на Aston Martin. Платената сума не е оповестена, заяви motorauthority.com.

Делът се причислява към съществуващите огромни дялове, притежавани от Geely в Mercedes-Benz, Polestar и Volvo. Китайският авто колос управлява и редица частни автомобилни производители, в това число Proton и Lotus.

Държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия, прочут като Публичен капиталов фонд, също взе участие в емисията права. Фондът е придобил 18,7% от акциите, което го прави вторият по величина акционер на Aston Martin, след 19% на Yew Tree и преди 9,7% на Mercedes-Benz. Yew Tree е консорциум, управителен от стилния магнат Лорънс Строл, сегашен ръководител на Aston Martin и татко на водача на Aston Martin във Формула 1 Ланс Строл.

С емисията на права Aston Martin набра 654 млн. английски лири (приблизително 723,3 млн. долара), заяви автомобилният производител.

" Радвам се, че сполучливо завършихме това трансформационно набиране на капитал, което доста укрепва финансовото ни положение и усъвършенства пътя ни към резистентен позитивен свободен паричен поток ", сподели Строл в изказване.

Половината от набраните средства ще бъдат употребявани за понижаване на задълженията на Aston Martin, а останалата част ще бъде употребена за създаване на артикули, както и за струпване на парични средства, които могат да обезпечат на компанията ликвидност при положение на стопански разтърсвания.

Новите артикули в Aston Martin включват актуализации на спортните коли с челен мотор през 2023 година, хиперавтомобил Valhalla през 2024 година и електромобил през 2025 година Електрическият автомобил е доказан като състезателен автомобил. През 2026 година се чака да се появи електрически SUV.

 

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР