Астероид с размерите на огромен небостъргач на 14 септември ще

...
Астероид с размерите на огромен небостъргач на 14 септември ще
Коментари Харесай

Астероид с размерите на голям небостъргач ще мине край Земята

Астероид с размерите на голям небостъргач на 14 септември ще прелети покрай Земята, написа " Индипендънт ". Небесното тяло носи името 2000 QW7. Големината му е сред 290 и 650 метра. За съпоставяне - най-високата постройка във Англия е небостъргачът Шард с височина 310 метра.

Небесното тяло се движи с 23 170 километра в час и ще премине на 5,3 милиона километра от нашата планета. Всеки обект, който прелита на по-малко от 150 милиона километра от Земята, се счита за близко преминаващ.

2000 QW7 се върти по орбита към Слънцето и минава около Земята един път на към 20 години. За финален път метеоритът е бил видян на 1 септември 2000 година

Това небесно тяло не съставлява опасност, само че шефът на НАСА Джим Брайдънстайн разкри, че в близко бъдеще може да има удар сред Земята и огромен метеорит. " Не става дума за холивудски сюжет, а за отбрана на единствената планета, на която знаем, че има живот ", уверен е експертът.

Не може да се предскаже, по кое време ще има сходен конфликт, само че през 2029 година учените ще следят метеорит, който ще премине единствено на 31 000 км от Земята. Небесното тяло е наречено 99942 Апофис и също е почти с размерите на небостъргач.

Учените настояват, че метеорит с размери 30 пъти колкото 2000 QW7 е отговорен за измирането на динозаврите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР