Астероид с размери колкото Челябинския метеорит ще прелети покрай Земята

...
Астероид с размери колкото Челябинския метеорит ще прелети покрай Земята
Коментари Харесай

Огромен астероид приближава Земята през март!

Астероид с размери колкото Челябинския астероид ще прелети около Земята през март. Точната му орбита не може да бъде избрана и е допустимо той да приближи планетата ни рисково близо.

Челябинският астероид бе към 19 м в диаметър. Той бе зареден с 10 пъти по-мощна сила от тази на бомбата, хвърлена в Хирошима.

Учените от Канада и Чехия са анализирали всички данни от видеата, аудиозаписите и фрагментите от разрушилото се небесно тяло.

Според тях има голяма възможност той да е бил част от 2-километровия метеорит 86039, видян за първи път през 1999 година

 Огромен метеорит доближава Земята през март!

През последните годините той постоянно доближава планетата ни. Съществува и догатката, че метеоритът, който ще премине около нас през март, също е бил част от него.

Когато Челябинският метеорит навлезе в атмосферата за Земята, той е тежал над 12 000 тона. Той се разруши на дребни късчета надморска височина сред 45 и 30 км.

Именно това предотврати по-сериозни вреди. При случая пострадаха над 1 200 души. Взривната вълна отнесе прозорци и повреди здания в общо пет съветски области.

Орбитата на метеорита, който ще се приближи до планетата ни през март, ще може да бъде избрана с акуратност едвам дни преди прекосяването му. Минималното разстояние, на което може да ни приближи, ще е 16 000 километра.

Въпреки това учените залагат на междинната стойност от 500 000 км. Грешки обаче постоянно са вероятни, тъкмо както учените не предвидиха конфликтът на астероида в град Челябинск.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР