Астън Вила постигна изстрадана, но много важна победа в битката

...
Астън Вила постигна изстрадана, но много важна победа в битката
Коментари Харесай

Обрат в последната минута зарадва Астън Вила, Василев отново игра

Астън Вила реализира изстрадана, само че доста значима победа в борбата за оцеляване в Премиър лийг. Бирмингамци се постановиха с 2:1 над директния си съперник Уотфорд. Успехът на домакините на “Вила Парк” пристигна трагично след поврат и гол в последната минута на добавеното време. Гостите поведоха посредством Трой Дийни в 38-ата минута, само че Дъглас Луис в 68-ата минута изравни, а Езри Конса Нгойо бе огромният воин, вкарвайки победния гол в 95-ата минута.

Американецът с български корени Индиана Василев във втори следващ мач записа минути в шампионата за бирмингамци, като се появи като промяна в 77-ата минута на мястото на Махмуд Хасан-Трезеге.

Уотфорд пръв откри резултата в 38-ата минута. Тогава Жерар Делофеу получи на скорост в наказателното поле и центрира към Трой Дийни, който с глава порази вратата за 0:1.

В 68-ата минута обаче домакините изравниха. Силен изстрел на Мат Таргет бе избавен от вратаря, само че при добавката Дъглас Луис вкара за 1:1.

В 5-ата минута на добавеното време Астън Вила хвърли всичко в предни позиции. Вратарят Хосе Рейна прати дълъг пас в наказателното поле на противника, където Тайрън Мингс свли топката към Конса, който с мощен удар я прати в мрежата за крайното 2:1.

С този триумф бирмингамци се измъкнаха от рисковата зона и към този момент са на 17-ата позиция в таблицата с 25 точки. В същото време Уотфорд падна до 19-ото място с 23 точки в актива си.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Премиър лийг 24 кръг, вторник 21 януари  Астън Вила 2:1краен резулат  Уотфорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР