Астън Вила изигра много силен мач и буквално разпердушини с

...
Астън Вила изигра много силен мач и буквално разпердушини с
Коментари Харесай

Астън Вила не прояви милост към Евертън и разсипа карамелите с 4:0

Астън Вила изигра доста мощен мач и безусловно разпердушини с 4:0 Евертън в мач от втория кръг на Висшата лига. Футболистите на Унай Емери можеха да реализират и още по-убедителен триумф, в случай че не бяха пропуските в офанзива и няколкото невероятни намеси на Джордан Пикфорд на вратата на „ карамелите “.

Астън Вила поведе в резултата в 18-ата минута, когато Леон Бейли асистира на Джон МакГин, който вкара топката във вратата на Пикфорд.

Четири минути по-късно Мати Кеш центрира в наказателното поле на Евертън, където Оли Уоткинс бе доста покрай това да се разпише, а Джордан Пикфорд удари през лицето нападателя на Астън Вила. Топката бе изчистена от голлинията, а с малко закъснение Антъни Тейлър уточни бялата точка. Решението на рефера да отсъди дузпа за удара на Пикфорд в лицето на Уоткинс бе доказано от ВАР. Дъглас Луиз извърши наказателния удар, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пикфорд, който хвана ъгъла, само че не съумя да избави.

Астън Вила бе доста покрай това да вкара трети гол в 34-ата минута. Леон Бейли пусна отличен пас към Муса Диаби в наказателното поле на Евертън, а той насочи доста прекрасен удар от въздуха, само че Пикфорд инстинктивно съумя да се намеси отлично и да избави, а по-късно топката срещна левия дирек на вратата му и се разноски по голлинията, само че не влезе във вратата му.

Доминик Калвърт-Люин трябваше да бъде сменен наложително в 38-ата минута, откакто получи отток на дясната буза и отстъпи мястото си на терена на Арно Данжума.

Във втората минута на добавеното време на първата част Емилиано Мартинес се наложи да се намесва решаващо, спасявайки рисковия удар на Данжума.

Мениджърът на Евертън Шон Дайш се наложи да прави нова насилствена промяна при започване на второто полувреме, когато Алекс Иуоби получи травма и бе сменен от Нийл Мопе.

Астън Вила поведе с 3:0 в 51-ата минута. След неточност на Майкъл Кийн, който сложи топката на крайници на Леон Бейли, футболистът на Астън Вила прокара топката сред краката на Джордан Пикфорд за 3:0.

Оли Уоткинс направи доста сериозен пропуск в 57-ата минута. Нападателят получи отлична опция в наказателното поле на Евертън и стреля, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Пикфорд.

Нийл Мопе можеше да означи почетен гол за Евертън в 60-ата минута, само че Емилиано Мартинес избави.

Астън Вила направи резултата 4:0 в 75-ата минута. Йон Дуран получи чудесно извеждащо подаване зад тила на защитата на Евертън. 19-годишният колумбиец приключи по отличен метод офанзивата, вкарвайки топката за четвърти път във вратата на Пикфорд.

Филипе Коутиньо получи травма в 85-ата минута и бе сменен наложително.

Астън Вила записа първа победа от началото на сезона и има 3 точки, до момента в който Евертън към момента няма нито точка, нито маркиран гол от началото на акцията.

В идващия кръг Евертън е хазаин на Уулвърхемптън, а Астън Вила гостува на Бърнли.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР