Асоциацията "Прозрачност без граници" излезе с позиция срещу намаляването на

...
Асоциацията "Прозрачност без граници" излезе с позиция срещу намаляването на
Коментари Харесай

Прозрачност без граници се обяви против намаляването на партийната субсидия

Асоциацията "Прозрачност без граници " излезе с позиция против намаляването на партийните дотации и измененията, свързани с тяхното финансиране, които сега се разискват в Народното събрание.

Исканията на асоциацията бяха подкрепени от редица неправителствени организации, специалисти, адвокати и цялата професионална общественост по политически науки. Общото им мнение бе изпратено през днешния ден до управлението на Народното събрание, отрасловите комисии и парламентарните групи.

В него от "Прозрачност без граници " показват, че промените в Закона за политическите партии и в Закона за държавния бюджет за 2019 година, с които по едно и също време се понижава размерът на държавната дотация и се одобряват правила за връщането на средства със задна дата, са неприемливи и съдържат значителен риск за политическата активност в България. Отправен е апел към политическите водачи и народните представители да бъдат на висотата на заеманите позиции, като подходят отговорно към тематиката за политическото финансиране и с мисъл за следствията, които произтичат от законодателната работа на Народното събрание.

Подписи под мнението са положили от Българската асоциация за политически науки, Центъра за демократични тактики, Института за районни и интернационалните проучвания, Фондация "Програма Достъп до информация ", Института за пазарна стопанска система и преподаватели в Нов български университет и Софийския университет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР