Асоциацията на прокурорите в България се обяви срещу закриването на

...
Асоциацията на прокурорите в България се обяви срещу закриването на
Коментари Харесай

Прокурори скочиха срещу закриването на спец правосъдието

Асоциацията на прокурорите в България се разгласи против закриването на профилираните съдилища и прокуратури в свое мнение по плана на Министерството на правораздаването за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

" Закриването на профилираните съд и прокуратура не се базира на действителните публични потребности и опонира на модерната европейска наклонност за специализация на магистратите, с оглед реализиране на действителни резултати в битката с избрани типове характерна престъпност ", се споделя в позицията.

От организацията показват, че се " избързва " с преустановяване на активността на профилираните правосъдни структури, като прокурорите показват и неодобрение от късия период за публично разискване на плана за промени - 14 дни.

Те считат, че изказванията в претекстовете на законопроекта за липса на ефикасност от действието на профилираните структури не са подкрепени с причини. Както и, че в претекстовете изборно са посочени данни, от които се вършат тенденциозни заключения за липса на ефикасност от работата на профилираните структури.

Според Асоциацията на прокурорите с всяка последваща година резултатите на Специализираната прокуратура се усъвършенстват освен като статистика, само че и като качество на работа, което оказва се след обзор на годишните отчети на Прокуратурата. " Автентичната и отговаряща на публичния интерес промяна може да бъде осъществена единствено след действителен, изчерпателен и честен професионален спор, който да регистрира другите гледни точки ", се споделя още в мнението на съсловната организация, изпратено и до медиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР