Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ предупреди, че

...
Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ предупреди, че
Коментари Харесай

Д-р Господинов: Предстои ЕС да наложи квота за улов на рапани в Черно море

Асоциацията на производителите на рибни артикули " БГ ФИШ " предизвести, че следва Европейски Съюз да наложи квота за улов на рапани в Черно море. Това заяви нейният изпълнителен шеф доктор Йордан Господинов. Според него, това решение ще бъде в ущърб на екоравновесието в морето и ще докара до отрицателни последици за износа на модифицирани артикули и за заетостта в сектора.

Д-р Господинов разяснява, че Асоциацията на рибните производители ще насочи рекомендация към Министерство на земеделието, в която ще бъдат изложени социално-икономическият резултат от налагането на квоти и научни отчети за развиването на типа в годините. Той разгласи, че ще упорстват за налагане на оптимално позволен улов.

„ В този случай малко сме обезпокоени, тъй като едно квотиране може да докара до налагане на избрани правила, а най-важното е учените да кажат до какъв брой може да се ловят. Според нас не би трябвало да се постанова квота, а може да се постави оптимално позволен улов “

Към момента рапанът в Черно море няма зложелател и продължава да унищожава черните миди и още четири типа бели миди, сподели още доктор Господинов. Месото от улова на рапани българските компании продават на азиатските пазари. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР