Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) наложи условно наказание от 16

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) наложи условно наказание от 16 ...

АТР наказва Кириос за 4 месеца при нова издънка.


Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) наложи условно наказание от 16 седмици и отложена глоба от $25 000 на Ник Кириос. Дисквалификацията и паричната санкция ще влязат в сила, ако през следващите шест месеца 24-годишният австралиец получи ново официално предупреждение за нарушаване на етичния кодекс. Своенравният тенисист има 5-дневен срок да обжалва решението на АТР, но самият той вече обяви в социалните мрежи, че приема условията на пробацията.

Дотук се стигна, след като през изминалите 12 месеца Кириос нееднократно и по най-разнообразни начини демонстрира избухливия си характер на корта. Само през този сезон Ник бе санкциониран с над $150 000 за различни провинения, като последната му глоба беше $113 000 накуп заради агресивно и просташко поведение по време на мача срещу Карен Хачанов (Рус) на "Мастърс" в Синсинати (САЩ) през август, завършило с плюнка по посока на съдийския стол.

Същевременно Кириос обяви, че няма да участва в турнирите в Пекин и Шанхай следващия месец заради травма в ключицата, получена по време на мачовете за купа "Лейвър" в Женева миналата седмица. В сряда австралиецът отпадна във II кръг в Джухай (Кит), след което обяви, че се прибира в родината си да се лекува.

Източник: segabg.com