Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) обяви създаването от 2024 година

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) обяви създаването от 2024 година
Коментари Харесай

Голяма новина от АТП, засяга и Гришо

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) разгласи основаването от 2024 година на финансова застраховка за най-хубавите 250 играчи в света, заяви Агенция Франс Прес. Тя ще им подсигурява минимално годишно заплащане, заплащания при лекуване на съществени травми, както и бонуси за всички в топ 125 на международната класация.

В края на всеки сезон всеки тенисист от топ 250 ще има най-малък приход според от класирането му, като се вземат под внимание и облагите му от шампионати. Така за всеки от топ 100 ще има обезпечени 300 000 $, по 150 000 $ ще получат играчите сред 101-во и 175-о място, а 75 000 $ се поставят за тези, които са до 250-а позиция в ранглистата.
-->
" Тази застраховка ще разреши на играчите да възнамеряват сезона си с повече сигурност, да се концентрират върху играта си и да влагат в щабовете си ", подчертаха от АТП, съобщи " Блиц Спорт ".

Организацията възнамерява финансова помощ за тенисистите, които не са в положение да изиграят " най-малко 9 шампионата през сезона поради травми ". Тази помощ също ще бъде обвързвана с класирането - 200 000 $ за топ 100, 100 000 $ за тези от 101-во до 175-о място, както и 50 000 за всички до 250-а позиция.

Играчите, които влизат в топ 125 ще имат " достъп до 200 000 $, платени авансово през сезона, които по-късно могат да бъдат обезщетени от облагите в шампионатите ".

" Да бъдеш играч в професионалния тенис носи невероятни привилегии, само че и е доста мъчно при започване на кариерата ", акцентира в официално съобщение Григор Димитров, който е член на Консултативния съвет на играчите към АТП.

" Програмата " Бейзлайн " ще промени всичко. Знаейки, че имаме повече сигурност с обезпечени приходи и застраховка при положение на травми, това ще ни донесе успокоение и ще ни помогне да се концентрираме върху играта ", добави най-хубавият български тенисист.

АТП е подложена на критика постоянно от играчите поради неналичието на ревнопоставеност сред най-хубавите играчи, чиито облаги са извънредно високи и по-ниско класираните, чийто живот е изпълнен с жертви.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР