Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA)

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA)
Коментари Харесай

Без тенис поне до 13 юли

Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) взаимно оповестиха, че анулират всичките си шампионати до 13 юли поради заради пандемията от ковид. Така двете организации разшириха с още пет седмици интервала на превантивната мярка против разпространяването на силнозаразното заболяване, която до през днешния ден беше 7 юни.

Това значи, че през тази година няма да има сезон на трева, като за първи път от 1945 година няма да се състои и " Уимбълдън ", за което по-рано през днешния ден към този момент уведомиха от организационния Борд на конкуренцията. Състезанията по тенис бяха прекъснати през март, а сезонът на червени кортове също беше напълно анулиран.

Периодът на прекъсване на шампионатите по тенис не е финален, като може да бъде удължен, в случай че пандемията не бъде овладяна. Редица експерти чакат, че акцията ще може да бъде възобновена към октомври, като от това може да пострада и Откритото състезание на Съединени американски щати, което би трябвало да стартира в края на август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР