Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) няма да подкрепи

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) няма да подкрепи
Коментари Харесай

Асоциацията на индустриалния капитал в България няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) няма да поддържа проектобюджета за 2024 година Това сподели пред публицисти ръководителят на Управителния съвет (УС) на АИКБ Васил Велев преди началото на кръгла маса " Иновации при съхранението на сила - ключ към резистентен енергиен преход ", която се организира в София. По думите му от УС на АИКБ са разискали проектобюджета и средносрочната бюджетна прогноза.

" За един мандат единствено ще се усили дългът близо два пъти и лихвите близо 4 пъти без никакви промени против това ", съобщи Велев.

Председателят на УС на АИКБ добави, че би трябвало да се плануват антикризисни ограничения, тъй като статистиката регистрира, че безработицата стартира да нараства. Вместо това се възнамерява оптимистично събиране на приходите, смята Велев. Има и увеличение на административната и финансова тежест за дребния и междинен бизнес, вместо да се плануват ограничения за облекчение на бизнеса в страната. Той добави, че административно се усилва прекалено минималната работна заплата в страната, както и оптималният застрахователен приход. Административно се дефинира и минималният застрахователен приход.

Според ръководителя на АИКБ на процедура не се плануват промени. " Има изтичане на пари, които нямаме. Има увеличение на дълга, увеличение на разноските по дълга и отдалечаване на страната от еврозоната, което е най-същественият проблем, тъй като ние считаме, че в този недостиг няма да може да се вместим, без още по-сериозно орязване на капиталовите разноски ", съобщи още Васил Велев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР