Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) излезе с ново

...
Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) излезе с ново
Коментари Харесай

Предвижда се спад в автомобилния бизнес в Европа през 2022 година

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) излезе с ново изказване, в което разяснява, че въз основата на обстановката на европейския пазар през първите на годината и регистрираният спад в бизнеса от 12%, първичните упования за растеж на годишна база през 2022 година няма да се случат.

" За да подсигуряваме връщане към ръст– с още по-голям дял на продажбите на електрически транспортни средства, с цел да бъдат посрещнати задачите във връзка с климата, ние незабавно се нуждаем от въвеждането на подобаващите рамкови условия ", разяснява Оливер Ципсе, президент и изпълнителен шеф на ACEA. " Това включва по-голяма резистентност по доставните вериги в Европа, Закон за сериозните първични материали на Европейски Съюз, който подсигурява стратегически достъп до суровините, нужни за електрическата подвижност, и ускорено въвеждане на зарядна инфраструктура ", добавя той.

От ACEA подчертават също по този начин, че до момента в който досега рестриктивните мерки в бизнеса са били главно свързани с лимитираните доставки, през идващите месеци търсенето може да пострада и вследствие на инфлацията и опасенията от криза.

На базата на тези условия, от ACEA трансформират упованията си за растеж в новите регистрации в Европа през 2022 година и показват предстоящ спад в бизнеса от 1% до 9.6 милиона единици спрямо 2021 година. На базата на индикаторите от 2019 година обаче, този резултат би представлявал съществено намаляване от 26%.

Членове на ACEA са BMW Group, DAF Trucks, Daimler Truck, Ferrari, Ford Европа, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco Group, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, Renault Group, Stellantis, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars и Volvo Group.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР