Асоциация на индустриалния капитал в България ще представи Национална карта

...
Асоциация на индустриалния капитал в България ще представи Национална карта
Коментари Харесай

Национална карта на недекларираната заетост представя АИКБ

Асоциация на индустриалния капитал в България ще показа Национална карта на недекларираната претовареност, съобщи БНР. Проектът е част от напъните за възстановяване достъпа до претовареност и ограничението на сивите практики при наемния труд.

Националната карта е направена от специалисти на бизнес асоциацията и съдържа голяма по размер информация за настройките на работодателите и наетите към деянията на недекларираната претовареност, оценка на нейния дял, накърнимост на обособените възрастови групи към сивите практики, както и оценка на рисковете които крият новите форми на претовареност и тяхната употреба по сектори.

Картата е единствената по рода си освен на национално, само че и на европейско ниво и е създадена на основата на извършени две национално-представителни изследвания измежду работодатели и личен състав като дава ясна картина за проявленията на недекларираната претовареност.

Националната карта ще бъде показана в границите на полемика с присъединяване на представители на държавната администрация. браншови и цивилен организации, работодатели и заети лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР