Асиф Али Зардари, бивш президент на Пакистан, е арестуван в

...
Асиф Али Зардари, бивш президент на Пакистан, е арестуван в
Коментари Харесай

В Пакистан арестуваха бившия президент Зардари

Асиф Али Зардари, някогашен президент на Пакистан, е задържан в Исламабад по дело за пране на пари , оповестява БиБиСи.

Висшият съд отхвърля удължаването на гаранцията за него и сестра му. Те са упрекнати за финансови средства във подправени сметки. Зардари и преди е бил в пандиза по обвинявания в корупция , само че е президент от 2008 година до 2013 година

Той е определен на поста след убийството на неговата брачна половинка , някогашния министър председател Беназир Бхуто .

Членовете на Националното бюро за отчетност (NAB) влизат в дома му след решението на Висшия съд на Исламабад. Той е видян да напуща резиденцията със сина си Билавал Бхуто Зардари, който е актуалният ръководител на опозиционната Пакистанска национална партия (ПНП).

Asif zardari had been arrested by NAB team...#NAB #Zardari #AsifAliZardari #AsifZardari pic.twitter.com/IUNy9SuJ7R
— Israr Kakar
Поддръжници скандират " да живее Бхуто ", във връзка с политическата династия на фамилията, оповестява " Ройтерс ".

Зардари от дълго време е считан за една от най-противоречивите фигури в пакистанската политика . Той е в пандиза през 90-те години на предишния век и началото на този и е получил прякора " господин 10% " за комисионни по държавни контракти , които се твърди, че е получил.

Следователите настояват, че подправените банкови сметки са употребявани за прекачване на милиарди рупии . Десетки компании и стотици хора са забъркани в абсурда , съгласно пакистански медии.

Зардари отхвърля злоупотребите в този финален случай с " подправени сметки ", който се проверява от 2015 година Той и неговата сестра, депутатът Фариал Талпур , са получили краткотрайна гаранция, удължавана няколко пъти преди решението от понеделник. Талпур към момента не е арестувана.

Пакистанският вътрешен министър Ежаз Шах съобщи пред Народното събрание в понеделник, че държавното управление няма никаква роля в ареста на Зардари. Говорител на партията прикани последователите на ПНП да останат спокойни .

Sindh rangers and pak army has been deployed in sindh to stop ppp protest #WeStandWithAsifAliZardari #Zardari pic.twitter.com/JPrk3Wmsvi
— faisal Hussain bahrani
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР