Асфалтирането на улица „Даме Груев” се очаква да бъде извършено

...
Асфалтирането на улица „Даме Груев” се очаква да бъде извършено
Коментари Харесай

Ул. „Даме Груев” готова за асфалт, но и тя може да бъде замразена без индексация на цените

Асфалтирането на улица „ Даме Груев” се чака да бъде осъществено в идващите няколко дни и първият стадий да бъде приключен. Строителите от „ Парсек груп” заравниха терена на пътното легло, като са подготвени и с тротоарите и осветлението.

Под въпрос обаче е вторият и третият стадий, които трябваше да стартират едновременно. Причината още веднъж са високите цени на строителните материали и остарели предложения по количествено-стойностни сметки по договорите. Управителят на „ Парсек груп” Бончо Бонев съобщи, че в случай че обектът не бъде включен в листата на Община Пловдив за индексация, то работата надали ще продължи.

Припомняме, че на последната сесия бяха препоръчани 5 плана да получат в допълнение 7,5 млн.лева, само че решението не бе признато. В листата бяха „ Брезовско шосе”, „ Модър-Царевец”, Кукленско шосе, „ Царевец” и „ Хаджи Димитър”.

ПИМК и „ Драгиев и Ко”, които извършват най-големите обекти от листата – Брезовско шосе и пробива сред „ Южен” и „ Западен”, са декларирали, че ще спрат работа, в случай че индексацията на е одобри на новата сесия. Илиян Филипов е още по краен, като той е подготвен да скъса контракта с Общината и да стартира правосъдна борба. Освен 5-те обекта, за индексация се приготвят и дейностите в квартал „ Гладно поле”.

Тази година в бюджета на града са заложни половината средства за реконструкцията на ул. „ Даме Груев” – 3,7 млн. лв.. Идеята на градските управляващи бе вторият и третият стадий да стартират едновременно и по този начин до края на годината планът да бъде приключен, а бъдат обезпечени спомагателни средства. При новата обстановка с настояването за индексация, то ремонтът за следващ път може да бъде спрян.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР