Асът на плувния шампион на България ПСК Черно море –

...
Асът на плувния шампион на България ПСК Черно море –
Коментари Харесай

Дениел Нанков с номинация за „Най-добър млад спортист на годината”

Асът на плувния първенец на България ПСК „ Черно море ” – Дениел Нанков, е номиниран за „ Най-добър млад състезател за 2022 година ”. Организатор на влиятелната гала е Viasport.bg. Златната десетка при младите ще бъде наградена на 14 януари в София, оповестява пресслужбата на ПСК Черно море.

Домакин на церемонията за втора поредна година е Театралната зала на ЧСУ „ Свети Георги “ в столицата. За първи път тържеството ще се организира със съдействието на Български състезателен тотализатор.

Най-добрите млади спортисти, тим и треньор № 1 при подрастващите на България за 2022 година ще бъдат излъчени след гласоподаване в анкета до спортните публицисти в България.

Победителят в допитването ще бъде награден с ваучер за уикенд отмора за двама в Сапарева баня, както и с едногодишна карта за фитнес тренировки.

Излъченият за най-хубав треньор при подрастващите по традиция ще получи картина от пловдивската художничка Неда Начева. С бонус ще бъде отличен и оповестеният за тим № 1 на годината при подрастващите.

За варненеца Дениел Нанков 2022-ра сигурно ще е знаменателна в живота му! През миналата година най-бързият българин на дребен басейн, диамантът в огърлицата от гении на плувния първенец на България ПСК Черно море, стана част от третия най-стар университет в Америка – Йейл юнивърсити. Негов персонален треньор е Никола Петров.
Варненецът с ангелска визия и великанска доза гений, лауреат на фондация „ Димитър Бербатов ”, приключи с отличие Математическата гимназия в морската столица. И към този момент работи с извънземна скорост освен в плуването, а и в най-престижните университетски среди на Щатите.

През 2022 година на шампионата на планетата по плуване на 25-метров басейн в Мелбърн състезателят на треньора Никола Петров направи две ремонти на националния връх в кралската дисциплинираност 100 м свободен жанр. И го сведе до 47,30 секунди. Дени беше част и от щафетата на 4 х 200 м свободен жанр, която записва две ремонти на националния връх и за първи път в историята България имаше квартет на подобен конгрес!

През миналата година Нанков записа присъединяване и на международно по плуване в Будапеща на 50-метров басейн, както и на европейско състезание в Рим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР