Асарел-Медет“ продължава да подпомага дейностите на Община Панагюрище. За целта

...
Асарел-Медет“ продължава да подпомага дейностите на Община Панагюрище. За целта
Коментари Харесай

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

„ Асарел-Медет “ продължава да подкрепя дейностите на Община Панагюрище. За задачата беше подписан анекс към обичайния дарителски контракт, като срокът му беше продължен до 2021 година. Споразумението беше подписано от изпълнителния шеф на водача в българския рудодобив инж. Делчо Николов и кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Компанията продължава да поддържа локалния спорт посредством Асоциацията на спортните клубове в града със сумата от 75 000 лева за 2018 година и остава общоприет спонсор на обичайния Световен шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище. Дружеството обезпечава и  финансирането за гостуването на оригинала на Панагюрското златно богатство, което ще се завърне в града от 6 април до 6 юни тази година. „ Асарел-Медет “ АД подарява и 520 хиляди лв. за инфраструктурни планове.

От 2012 година компанията годишно обезпечава средства за стипендии на деца с изявени способности от община Панагюрище по дарителската самодейност „ Звезден клас “. За поддръжка на надарените деца и младежи от общината и през 2018 година се дават 11 000 лв.. Обезпечена от сдружението е влиятелната Дриновска стипендия за образование на изявен локален студент в чужбина. Отново ще бъде предоставена премия за Националния фестивал за българска патриотична ария „ Родолюбие “, както и коледни дарове на децата от детските градини в общината. В дарителския контракт са планувани още средства за обичайните празници на всички села от община Панагюрище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР