Артьомовск (Бахмут) е напълно освободен от украинската армия. Това съобщи

...
Артьомовск (Бахмут) е напълно освободен от украинската армия. Това съобщи
Коментари Харесай

ДНР твърди, че Бахмут е превзет, британското разузнаване упорито отрича

Артьомовск (Бахмут) е изцяло освободен от украинската войска. Това заяви изпълняващият длъжността началник на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин.

" Днес приказваме за цялостното освобождение на Артемовск, който украинските пропагандисти нарекоха нищо повече от " непревземаема цитадела ", сподели Пушилин в изказване, публикувано в събота от неговата пресслужба.

Той добави, че преди година, на 20 май 2022 година, Мариупол е бил освободен.

Припомняме, че по-рано ръководителят на групата " Вагнер " Евгений Пригожин заяви, че Бахмут е овладян.

" До 25 май ние ще претърсим изцяло града, ще създадем отбранителни позиции и ще го предадем на военните, с цел да се грижат за него ", съобщи Пригожин във видео, публикувано от неговата пресслужба в канала " Телеграм ", представен от Франс прес.

" Това не е правилно. Нашите елементи не престават да се бият в Бахмут ", сподели за Ройтерс Сергей Череватий, представител на Източната група на Въоръжените сили на Украйна.

От съветското министерство на защитата също не потвърдиха тази информация, като заявавт, че се водят боеве за западната част на града.

Последва и изказване на заместник-министъра на защитата на Украйна Анна Маляр, която съобщи, че обстановката в Бахмут е сериозна, само че украинските военни управляват някои уреди.

" Тежки боеве в Бахмут. Ситуацията е сериозна. В същото време нашите войски държат линията в региона " Самолет ". Към момента нашите бранители управляват избрани индустриални и инфраструктурни уреди в този регион и частния бранш ", написа тя в " Телеграм ".

По-рано Пригожин неведнъж е правил изказвания за завладяването на някои украински селища от наемниците му, които след това не бяха доказани.

Както обявиха от английското министерство на защитата, през последните няколко дни командването на съветските войски с огромна степен на възможност е трансферирало минимум няколко бойни единици в посока Бахмут.

Превземането на Бахмут, явно, към момента наподобява като основна тактическа задача за съветското командване, защото това ще разреши на Москва да " заявява най-малко някакъв триумф " на фронта.

Бахмут остава най-горещият сектор на фронта в Украйна с огромен брой жертви и от двете страни.

Боевете за града се водят повече от девет месеца - от август предходната година. Въпреки последователното нахлуване, съветските сили не съумяха да завладяват изцяло града през цялото това време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР