Арт инсталацията Ние обичаме Дунав и нейните обитатели“, изработена в

...
Арт инсталацията Ние обичаме Дунав и нейните обитатели“, изработена в
Коментари Харесай

Арт инсталация на сдружение Дунавско сияние с международна награда

Арт инсталацията „ Ние обичаме Дунав и нейните жители “, направена в взаимна активност на Сдружение „ Дунавско зарево “ и партньориот Дворецът на децата в Русе, бе оповестена за интернационален победител измежду юношите в състезанието Danube Art Master в категория Изкуство. Тя е и единствената българска творба измежду наградените призьори.

Конкурсът Danube Art Master е водещ в региона на екологичните изкуства за деца и младежи в страните от Дунавския район.

Призовите оценки бяха оповестени на тържествена гала във Виена, като част от 26-ата постоянна среща на Международната комисия за запазване на река Дунав. През тази година в конкуренцията участваха 300 творби от 1300 млади създатели или организации.

Русенската творба – победител е сътворена от деца, участващи в летните креативна занималня към „ Дворецът на децата “ и е построена главно от великански мидени черупки, открити по брега на русенския пристан. Ментори на самобитната еко-арт работилничка бяха: Марияна Георгиева - дизайнер на Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ и Благовеста Ценова - Ръководител на „ Дворецът на децата “

Уникалната творба бе дарена на емблематичния природонаучен музей в Русе " Екомузей с аквариум “, тъй че всеки да може да я прегледа и да се наслаждения на творчеството на децата, приели за своя идея грижата за запазване на околната среда.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР