Арсенал загуби тежко домакинството си на Брайтън с 0:3 в

...
Арсенал загуби тежко домакинството си на Брайтън с 0:3 в
Коментари Харесай

Брайтън сложи край на мечтите на Арсенал за титла

Арсенал загуби тежко семейството си на Брайтън с 0:3 в мач от 36-ия кръг на британската Висша лига. На " Емиратс " " чайките " съкрушиха Микел Артета и компания, правейки услуга на Манчестър Сити в битката за шампионската купа.


" Артилеристите " изиграха неприятен мач, като гостите изнесоха същинска лекция на своите домакини с три попадения след почивката. Хулио Енсисо откри за Брайтън в 51-та минута след асистенция на Первис Еступинян. Лондончани пробваха да трансформират развоя на събитията, само че бяха вяли в офанзива и закономерно бяха осъдени в заключителните минути с нови два гола. Дениз Ундав и Еступинян сложиха завършек на тъгите на Арсенал с попадения в 86-та и 96-та минути.

По този метод " топчиите ", които до неотдавна имаха огромни очаквания и шансове да детронират Манчестър Сити, ще би трябвало да разчитат на същинско знамение, с цел да спрат " жителите " по пътя към четвърта купа на Висшата лига в последните пет сезона. Арсенал е на четири точки от Сити, с мач повече от " небесносините ", два кръга преди края. Брайтън от своя страна продължава да впечатлява с изявите си през акцията, като е шести с 58 пункта, на една пред седмия и осмия надлежно Тотнъм и Астън Вила, само че с цели две срещи по-малко от " шпорите " и бирмингамците.

За възпитаниците на Роберто Де Дзерби следва посещение на Нюкасъл в четвъртък в отсрочен мач от 25-ия кръг, до момента в който Арсенал гостува на борещия се за оцеляването си Нотингам идната събота. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР