Арсенал постигна изключително ценна победа срещу Манчестър Юнайтед с 3:1

...
Арсенал постигна изключително ценна победа срещу Манчестър Юнайтед с 3:1
Коментари Харесай

Арсенал нанесе тежък удар по Ман Юнайтед

Арсенал реализира извънредно скъпа победа против Манчестър Юнайтед с 3:1 в мач от 34-ия кръг от Висшата лига. Успехът на „ артилеристите “ направи по този начин, че на процедура „ алените дяволи “ са навън от борбата за Топ 4, въпреки към момента да има научен късмет за пласирането на тима в първото каре от таблицата.
Снимка: БГНЕС  Арсенал нанесе тежък удар по Ман Юнайтед (ВИДЕО)
Лондончани, от своя страна, затвърди четвъртата си позиция, само че до края на сезона борбата с градския противник – Тотнъм Хотспър, за място в групите на Шампионска лига ще бъде яростна.

Снимка: БГНЕС  Арсенал нанесе тежък удар по Ман Юнайтед (ВИДЕО)
Гостите от Манчестър пък записаха второ проваляне в шампионата през седмицата, като преди броени дни загуби с 0:4 от историческия си зложелател Ливърпул, до момента в който в събота преклони глава пред хората на Микел Артета. Ман Юнайтед остава 6-и с 54 точки, а Арсенал е четвърти с 60 пункта, само че и мач пасив по отношение на „ алените дяволи “.
Снимка: БГНЕС  Арсенал нанесе тежък удар по Ман Юнайтед (ВИДЕО)

Двубоят стартира съвършено за домакините, които още в третата минута поведоха в резултата. Далот и Варан потвърдиха, че за следващ път хаосът в отбраната на Юнайтед бе цялостен. Двамата не съумяха да изчистят едно центриране и топката стигна до Сака, който стреля мощно към далечния ъгъл. Де Хеа мазета с една ръка, само че Нуно Тавараш просто подложи крайник и прати кълбото в опразнения ъгъл.

В седмата минута публиката на „ Емиратс “, сходно на тази на „ Анфийлд “ преди няколко дни, се изправи на крайници и с овации поддържа Кристиано Роналдо поради нещастието, която фамилията му претърпя при започване на седмицата.

В 11-ата минута Рамсдейл направи груба неточност и с крайник подаде топката на Бруно Фернандеш, който стреля от границата на наказателното поле, само че топката се отклони в Габриел и излезе в корнер. Така гостите пропуснаха златен късмет да изравнят резултата. В 15-ата минута Еланга се озова зад Тавареш. Роналдо го изведе, след което младежът нахлу в наказателното поле. Рамсдейл обаче излезе напред и мазета от крайници на крилото. Еланга изиска дузпа, само че такава не бе отсъдена. ВАР удостовери решението на рефера.
Снимка: БГНЕС  Арсенал нанесе тежък удар по Ман Юнайтед (ВИДЕО)
Гостите желаеха още веднъж 11-метров углавен удар в 22-рата минута, когато топката срещна ръката на Соареш след опит за подаване на Санчо. Португалецът обаче падаше в обстановката, в която докосна топката с ръка. И тук нямаше реакция от Крейг Поусън и неговия екип. Само минута по-късно страховит изстрел на Далот срещна напречната греда.

В 26-ата минута Нкетия означи втори гол, само че той бе анулиран след намесата на ВАР поради засада. Веднага по-късно обаче видеоаситентите прегледаха същата офанзива поради нарушаване на Телеш против Сака в наказателното поле. Бразилецът блъсна своя противник в тил, без да има късмет да играе с топката. Поусън бе извикан на прегледа обстановката на монитора, което означаваше едно – дузпа в интерес на Арсенал. Букайо Сака бе прецизен от бялата точка за 2:0.

Само две минути по-късно Кристиано Роналдо се измъкна сред двата бранители на Арсенал и засече от близко доста положително центриране на Матич. Това бе гол №100 за португалеца в Премиър лийг.
Снимка: БГНЕС  Арсенал нанесе тежък удар по Ман Юнайтед (ВИДЕО)
Атаките към двете порти продължиха до почивката, само че след няколко положителни намеси на Рамсдейл и Де Хеа резултатът остана неизменен.

В 55-ата минута Крейг Поусън отсъди дузпа и в интерес на Манчестър Юнайтед. Неманя Матич засече с глава центриране от корнер, а топката срещна ръката на Тавареш, която бе в неестествена позиция. Изненадващо не Роналдо, а Бруно Фернандеш се нагърби с осъществяването. Ударът на халфа, който през днешния ден бе и с капитанската лента, обаче срещна гредата.

Пет минути по-късно за трети път топката срещна гредата на вратата на Рамсдейл. Това се случи след нов мощен изстрел на Далот, след който стражът на Арсенал мазета с една ръка, а по-късно кълбото рикошира и в страничния дирек.

В 70-ата минута Гранит Джака приближи Арсенал до успеха с трети гол след страховит изстрел на швейцареца от към 25 метра.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР