Арсенал подписа дългосрочен договор с Кай Хаверц от Челси, предаде

...
Арсенал подписа дългосрочен договор с Кай Хаверц от Челси, предаде
Коментари Харесай

Арсенал обяви официално трансфера на Кай Хаверц от Челси

Арсенал подписа дълготраен контракт с Кай Хаверц от Челси, съобщи Агенция Франс Прес. Според английските медии " артилеристите " ще платят сред 65 и 75 млн. евро за атакуващия полузащитник. Германецът е първото лятно попълнение на Арсенал.


Хаверц се причисли към Челси през 2020 година от Байер Леверкузен. За три сезона той записа 139 мача, като означи 32 гола, в това число единственото попадение при успеха на финала на Шампионската лига над Манчестър Сити през 2021 година

През предишния сезон Арсенал зае второ място във Висшата лига, до момента в който Челси, който преустройва състава си, остана на 12-о място.

" Манталитетът в състава на Арсенал е доста висок и това се усеща. Това беше една от аргументите, заради които в последно време беше толкоз мъчно да се играе против Арсенал, сподели Хаверц пред уеб страницата на Арсенал - Целта е да печелим титли и аз ще дам всичко от себе си, с цел да го създадем ".

Той разгласява прощално обръщение към Челси в обществените мрежи.

" С тъжно сърце... споделям довиждане на клуба, който се трансформира в мой втори дом, и на невероятните почитатели, които ме подкрепяха през цялото това необикновено пътешестване ", написа футболистът..

Мениджърът на Арсенал Микел Артета съобщи: " Кай е състезател от най-високо качество. Той има огромна еластичност и е образован състезател. Той ще донесе голяма спомагателна мощ на нашето полузащитно поле и многообразие в играта ни. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР