Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в най-чакания мач от

...
Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в най-чакания мач от
Коментари Харесай

Арсенал изпревари Сити в Премиър лийг

Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в най-чакания мач от кръга във Висшата лига. Гол на Габриел Мартинели в 86-ата минута донесе триумфа на домакините, а попадението пристигна след благополучен рикошет в Нейтън Аке, който направи топката неспасяема за вратаря Едерсон.

Еуфорията за домакините след успеха на  “Емиратс ” е разбираема. След като мачът – минал извънредно внимателно и съвсем без рискове пред двете порти, бе виждан и като психически Рубикон от двата тима. Те се бориха за купата предишния сезон, чака се да са директни съперници за първото място и през този.

 Снимка: БГНЕС

Лондончани прекъснаха отрицателна серия от 12 следващи загуби от “гражданите ” за състезание. Иначе двата тима изиграха много отегчителен мач, в който Сити имаше три обстановки в самото начало, само че не ги употребява. Арсенал игра по-активно през второто полувреме. Положения обаче лиспваха, като за целия дуел двата отбора нанесоха общо три точни удара. Все отново шансът се усмихна на домакините, които за повторно надвиват над Сити, откакто победиха след осъществяване на дузпи и в дуела за “Къмюнити Шийлд ”.

 Снимка: БГНЕС

В 86-ата минута най-опасният състезател на домакините – Габриел Мартинели, донесе извънредно скъпия триумф на Арсенал. Томиясу смъкна с глава дълго подаване на Партей, с което откри Хавертц в полето. Германецът върна към Мартинели, който стреля от границата на наказателното поле. Топката рикошира в лицето на Аке и залъга Едерсон – 1:0 и победа за Арсенал.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arsenal (@arsenal)

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР