Арсенал не срещна особени трудности в гостуването си на Портсмут

...
Арсенал не срещна особени трудности в гостуването си на Портсмут
Коментари Харесай

Резервите на Арсенал изпълниха задачата срещу Портсмут за ФА Къп

Арсенал не срещна особени компликации в гостуването си на Портсмут от 1/8-финала в шампионата ФА Къп. Макар да играха с главно с запасите си в този мач, “Артилеристите” извършиха поставената задача и реализираха победа с 2:0 на “Фратън Парк”, с цел да си обезпечат място в идната фаза. Сократис Папастатопулос в 45-ата и Едуард Нкетиа в 51-ата минута означиха двата гола за лондончани, които станаха първият сигурен четвъртфиналист в шампионата.

В началото мачът стартира в по-спокойно движение, само че последователно двата отбора започнаха да търсят гола. В 27-ата минута хубаво центриране отляво стигна до Гарет Еванс, чийто изстрел с глава обаче бе прекомерно разочароващ.

Арсенал отговори с късмет пред Габриел Мартинели, който получи отлично центриране от Рийс Нелсън, само че от близко не съумя да откри очертанията на вратата.

Домакините имаха нова опция две минути по-късно, като този път Рос Макрори се озова на добра позиция само че и той стреля неопределено с глава.

В добавеното време на първата част гостите нанесоха своя удар. При едно разиграване след корнер топката бе центрирана остро в наказателното поле, където Сократис от придвижване стреля във вратата за 0:1.

В началото на втората част Арсенал стигна и до втори гол. Рийс Нелсън проби отдясно и центрира за Нкетиа, който овладя и от близко съумя да вкара за 0:2.

Веднага по-късно лондончани бяха покрай трети гол, като Мартинели центрира за Джоузеф Уилок, който обаче стреля неопределено с глава.

В 73-ата минута домакините насочиха първия си прецизен удар в мача, като Ронан Къртис насочи подъл диагонален шут, само че в ръцете на вратаря Емилиано Мартинес.

В 77-ата минута Букайо Сака направи прекрасен пробив отляво, освободи си пространство и стреля рисково, само че вратарят избави.

Портсмут сътвори една от последните си благоприятни условия в 82-ата минута, когато една неприятно изчистена топка попадна в Анди Кенън, само че той не съумя да насочи голов удар.

В последна сметка Арсенал удържа удобна победа и към този момент е на 1/4-финала в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР