Арсенал и Борнемут играят при 1:0 мача от 36 кръг

...
Арсенал и Борнемут играят при 1:0 мача от 36 кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Борнемут 1:0, черешките нападат сериозно

Арсенал и Борнемут играят при 1:0 мача от 36 кръг на Висшата лига. Двубоят е изключително значим, заради амбициите на „ топчиите “ за купата. Първото попадение падна от дузпа, осъществена в последната минута на постоянното време на първото полувреме от Букайо Сака.

Началните 10 минути са напълно под контрола на Арсенал. Играчите на Микел Артета постановат напън. Леандро Тросар и Кай Хавертц насочиха точни удари, само че вратарят на " черешките " Марк Травърс опази мрежата си.

В 12-ата минута Райън Кристи извърши рисково нарушаване, след като отправи опасен удар с бутоните в крайници на Букайо Сака. Те бяха доста покрай коляното на британския национал, само че съдията и ВАР не отсъдиха нищо в съответната обстановка.

В 14-ата минута стадионът избухна в аплодимсенти за почитател на Арсенал - Даниел, който е бил погубен във вторник. 

Последваха нови мощни минути за Арсенал. Нова порция удари в посока на вратата на Борнемут. Притежанието на топката към 30-ата минута е 70:30 в интерес на домакините.

1:0 и гол от дузпа за Арсенал. В 42-ата минута Кай Хавертц падна в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа след лек контакт сред футболиста на Арсенал и вратаря Марк Травърс. След преразглеждане с ВАР, наказателният удар бе доказан. Букайо Сака изведе своите напред за 1:0 с прецизен удар по земя от бялата точка. 

Второто полувреме стартира като копие на първото. Арсенал започва частта със мощна преса. Още в 49-ата минута натискът докара до удар на Букайо Сака в очертанията, само че стражът на " черешките " бе на мястото си. Това като че ли съживи състава на Борнемут, който стартира да опнира по-сериозно в дуела.

В 53-ата минута първи доста рисков удар в интерес на гостите. Доминик Соланке насочи диагонален удар отляво, само че Давид Рая реагира ослепително и избави.

„ Артилеристите “ могат да изпреварят с четири точки противника Манчестър Сити, макар че „ жителите “ ще имат два мача по-малко в актива си, преди да изиграят единия от тях довечера против Уулвърхемптън.

Срещата от 36-ия кръг на Премиър лийг стартира в 14:30 часа и можете да я гледате по DIEMA SPORT 2. В Gong.bg следим всичко най-важно, както и всеки гол, който падне на стадион „ Емирейтс “.

Арсенал е непобеден в седемте последни срещи във Висшата лига, като завоюва шест от тях. Единствената победа на Борнемут в последните им 15 мача против Арсенал във всички съревнования е вкъщи във Висшата лига от януари 2018 година (2 равенства, 12 загуби).

„ Артилеристите “ завоюваха с 4:0 първия мач сред двата отбора от сезона с голове на Букайо Сака, Мартин Йодегаард, Кай Хаверц и Бен Уайт.

В същото време сборът от 48 точки за Борнемут до този миг в класирането е клубен връх за сезон във Висшата лига.

Състави:

Арсенал : Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиасу, Йодегаард, Партей, Райс, Сака, Хавертц, Тросард.

Мениджър: Микел Артета

Focused ✊

Shot on Pixel
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР