ароканският крал Мохамед VI обяви, че изпраща медицинска помощ за

...
ароканският крал Мохамед VI обяви, че изпраща медицинска помощ за
Коментари Харесай

Кралят на Мароко праща помощ за 15 държави

ароканският крал Мохамед VI разгласи, че изпраща здравна помощ за 15 африкански страни. Подкрепата цели да обезпечи защитни дрехи и здравно съоръжение за братските страни в напъните им да се борят против разпространяването на COVID-19, заяви с публично изказване Министерството на външните работи, африканските съдействие и мароканските общности в чужбина. 

Помощта включва 8 милиона маски, 900 000 визьора, 60 000 защитни дрехи, 30 000 литра дезинфектанти, 75 000 опаковки хлороквин и 15 000 – азитромицин. Страните, към които е ориентирана поддръжката, са Буркина Фасо, Камерун, Коморски острови, Конго, Гвинея, Гвинея-Бисау, Малави, Мавритания, Нигер, Конго, Сенегал, Танзания, Чад и Замбия.

Солидарността е част от необятната самодейност, огласена от краля на 13 април 2020 година, която планува африканските страни взаимно да се подкрепят за преодоляване на пандемията и да споделят опит и положителни практики.

Всички защитни артикули и съоръжение от помощта са създадени в Мароко от локални компании и дават отговор на стандартите на Световната здравна организация, отбелязва министерството.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР