Арогантното имперско поведение на руския патриарх Кирил по време на

...
Арогантното имперско поведение на руския патриарх Кирил по време на
Коментари Харесай

Местан: Арогантното имперско поведение на руския патриарх предизвика истинска политическа буря



Арогантното имперско държание на съветския патриарх Кирил по време на визитата му в България провокира същинска политическа стихия, чиито неизбежни съответни последствия ще забележим напълно скоро. Откровено назидателният политически звук, неприсъщ за свещеник – глава на Църква, сложи на тестване възприятието за национална горделивост и достолепие на българския народ и големия въпрос дали за 140 години от Руско-Османската война сме изработили народен имунитет да отличим благодарност от смирение и признателност от раболепство пред Русия. Това се показва в публична полиция на партия ДОСТ, оповестяват от пресцентъра на партията.

Истинските български патриоти в никакъв случай не са имали проблем да признаят, че точно вследствие на Руско-Турската война стартира процесът на възобновяване на българската страна, който приключва едвам през 1908 година с Акта на независимостта. Българският народ обаче не може да бъде укоряван за това, че е почтено образован да знае разликата сред исторически значимото разследване от тази война – възникването на Третата българска страна, и първопричините, с които съветският император я стартира. Те не са освободителни, а искрено имперски – топлите проливи Босфора и Дарданелите. Неслучайно „ освободителката “ Русия има упоритост да остане като окупатор цели 2 години след Сан Стефано, а през 1885 година е нападателно срещу Съединението на България. По тази причина редица български интелектуалци слагат под подозрение дали тъкмо 3 -ти март е най-подходящата дата за Национален празник.

За съветските лакеи в България обаче сходно мислене е равно на осквернение. За тях 3 -ти март е безусловно съображение за легитимиране „ во веки веков “ на съветските имперски похищения по отношение на България, в това число и през днешния ден, когато страната ни към този момент е в НАТО и Европейски Съюз. Русия я боде, че България направи своя стратегически избор да излезе от сивата зона на съветско въздействие и да се причисли към фамилията на евроатлантическите страни. Не стига това, а през днешния ден като ръководител на Европейски Съюз България се пробва да лидира процеса на присъединението и на Западните Балкани – друга стратегическа зона на съветски ползи. Това е извънредно недопустимо за Кремъл и по тази причина е смешен опитът на премиера Борисов да „ съгласува “ присъединителния развой на Западните Балкани с Путин.

Страните от Западните Балкани ще станат част от НАТО и Европейски Съюз не със единодушието на Русия, а макар имперските упоритости на Путин. В неговата тактика е не разширението на НАТО, а даже изваждането на България от Алианса. От тази позиция визитата на съветския патриарх и трусовете, които провокираха неговите груби квалификации по адрес на български държавници и институции, могат да бъдат избрани като брилянтно извършена интервенция от хибридната война, която Русия води против натовска България.

Спомнете си тезата на президента Плевнелиев, че Русия води хибридна война против България и Украйна и е сериозна опасност за националната сигурност на тези страни. Крайната цел на тази хибридна война безспорно е изваждането на България от НАТО. Решетников бе злокобно прям – първи стадий, продобиване на президентските избори, и втори, съставяне на такова болшинство в българския Парламент и Правителство, които да слагат въпроса за излизането на България от НАТО.

С парламентарните избори Март`2017 година Русия реализира непълен триумф – българските националисти станаха част от ръководещата Коалиция, а те в своята целокупност са искрено антинатовски и проруски детайли в българската политика. Последните антируски изстъпления на Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила не снемат валидността на тази теза. Квалификациите му по адрес на съветския патриарх 3 не са откровени, а са част от една добре премислена стратегическа игра за легитимация пред очите на западния свят. Патриотите го играят амбивалентно: Сидеров - проруски, а Валери Симеонов - сякаш антируски. Това второто бе належащо на Борисов, с цел да смекчи офанзивите от Европейски Съюз против навлизането на крайни националисти и ксенофоби в ръководството на европейска България. Русия от своя страна няма да се задоволи с съществуването на свое, националистическо, проруско лоби във властта на България. Русия желае повече – желае всичко. Иска власт, която да й прислугва в геополитическата война. Повратливостта и пируетите на Борисов, който извади от „ нафталина “ АЕЦ „ Белене “ макар Мораториума, изтеглената Истанбулска спогодба, затварянето на очи пред присъединяване на съветски офшорки в договорката с ЧЕЗ, противостоенето му против натовско военно наличие в Черно море като контрапункт на съветската доминация след завладяването на Крим надалеч не са удовлетворителни за Кремъл.

В Кремъл знаят, че в случай че допреди няколко години бе табу да се приказва за излизането на България от НАТО, то днешната геополитическа обстановка за жалост прави законно сходно говорене. И тъй като в последна сметка и в очите на Путин Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила е по-скоро натовец и европеец, по-добре е той да си отиде, с цел да дойдат на власт доверениците и наемниците на Москва. Само че по какъв начин да се случи това? В България държавните управления не падат поради опозиционни акции; а и хилавото Българска социалистическа партия няма сходен запас. В България държавните управления си отиват поради разломи в ръководещите партии или обединения. Москва към този момент натисна аленото копче. Задейства директното си протеже, или Пета колона в лицето на „ Атака “.

Още преди визитата на патриарх Кирил „ Атака “ даде поръчка за излизане от властта посредством своя народен координатор Светлозар Лазаров, който съобщи подготвеност за съюз с Българска социалистическа партия, като не биха възразили мястото им да се заеме от 4 Марешки. Анализаторите не обърнаха внимание, пропуснаха това основно обръщение на „ Атака “. Скандалът, подбуден от визитата на съветския патриарх обаче, ще форсира планувания от вън разпад на така наречен коалиция „ Обединени патриоти “, а оттова и разпада в ръководещата Коалиция. Руските артисти играят ослепително своите функции.

Дори Валери Симеонов наподобява откровен с острата си офанзива против патриарх Кирил. Че става въпрос само за игра, го издават извънредно обидните квалификации, чиято последна цел е предизвикването на симетрично остра реакция от Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила, който заприказва освен за политическата, само че и за физическата гибел на съратника си. Фалшив, или фиктивен, след този сюжет е невероятно оставането на Симеонов и Сидеров взаимно в тази управническа настройка. Или Симеонов ще сдаде вицепремиерската си власт, или Волен Сидеров ще напусне „ Обединени патриоти “, а оттова и ръководещата Коалиция. Какво следва след това?

Вече го казахме – парламентарна и държавна рецесия. Предсрочни избори и проруско ръководство, което ще ни се сервира с идеологемата за „ обединителния национализъм “ като симпатичното мастило на съветските ползи в България. Къде са „ обединителните патриоти “?! Не бързайте. Скоро Кремъл ще натисне и тяхното копче.... Затова обединяване сред Движение за права и свободи и ДОСТ не е на дневен ред...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР