Армията на САЩ е платила сметки за стотици милиони долари

...
Армията на САЩ е платила сметки за стотици милиони долари
Коментари Харесай

Пентагонът отделя свои оръжия за подкрепа на украинската армия

Армията на Съединени американски щати е платила сметки за стотици милиони долари в поддръжка на украинските въоръжени сили през последните няколко месеца, защото вероятностите за финансиране на Украйна в Конгреса остават несигурни, оповестява CNN.

Според CNN чиновниците на армията са все по-загрижени, че без ново финансиране ще би трябвало да пестят пари за други значими планове, с цел да продължат да поддържат Киев.

От октомври 2023 година, началото на фискалната година, армията е похарчила повече от 430 милиона $ за разнообразни интервенции, в това число образование на украински войски, превозване на съоръжение и пренасяне на американски войски в Европа. Тези сметки са платени от командването на Съединени американски щати в Европа и Африка.

" По създание вършим това от запасите на армията ", сподели върховен боен чиновник пред CNN.

Без утвърден от Конгреса бюджет за 2024 година и без в допълнение финансиране за Украйна, командването има към 3 милиарда $ за заплащане на оперативни разноски, които възлизат общо на 5 милиарда $, изясни различен почитан боен чиновник, пишат Факти.бг.

Това включва интервенции, свързани с поддръжката на Киев - образование и прекачване на въоръжение и техника в Полша и Украйна, както и други интервенции на американското командване в цяла Европа и Африка.

Ако Конгресът не одобри нов законопроект за финансиране на Украйна в границите на месеци, американската войска ще би трябвало да вземе сложни решения и да се откаже от по-малко значими планове като построяването на казарми или увеличението на наборната военна работа, споделят представители на Пентагона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР