Армията на Израел официално призна, че е разрушила заподозрян сирийски

...
Армията на Израел официално призна, че е разрушила заподозрян сирийски
Коментари Харесай

Израел ударил ядрен реактор в Сирия през 2007-а

Армията на Израел публично призна, че е разрушила обвинен сирийски нуклеарен реактор през 2007 година, оповестяват израелските медии.

Уточнява се, че въздушното нахлуване в източния сирийски район Дейр ал Зор е премахнало " очертаваща се екзистенциална опасност за Израел и целия район ".

Според израелците нуклеарният реактори е бил пред довеждане докрай. Отдавна се смяташе, че Израел е бил виновен за офанзивата, само че еврейската страна до момента в никакъв случай не е признавала за това.



Сирия неведнъж е отричала, че бомбардираният обект е бил нуклеарен реактор.

Признанието идва, откакто израелските военни цензори анулираха заповед, забраняваща длъжностни лица да приказват за интервенцията.

Международната организация за атомна сила е заявявала в предишното, че обектът е " доста евентуално " да е нуклеарен реактор. Оттам също допускат, че той е бил издигнат благодарение на Северна Корея.

Сирия, която се причисли към Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия, отхвърля това.

" В нощта сред 5 и 6 септември 2007 година изтребители на израелските военновъздушни сили сполучливо удариха и унищожиха сирийски нуклеарен реактор в създаване ", показаха в изказване от израелската войска.

" Реакторът беше покрай завършването му ", допълват израелските военни.

Израел посочи, че 4 изтребителя Ф-16 и четири изтребителя Ф-15 са бомбардирали оборудването.

" Посланието от офанзивата против нуклеарния реактор през 2007 година е, че Държавата Израел няма да разреши основаването на качества, които заплашват съществуването на Израел ", предизвестяват израелските военни.

" Това беше нашето обръщение през 2007 година, това остава нашето обръщение през днешния ден и ще продължи да бъде нашето обръщение в близко и далечно бъдеще ", акцентира още израелската войска.

Израел неотдавна ускори предизвестията си по отношение на възходящото военно наличие на Иран в Сирия.

През февруари израелски изтребители направиха въздушни удари по сирийски и ирански военни обекти на територията на Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР