Армията има нужда от подводница и 6 многофункционални кораба, а

...
Армията има нужда от подводница и 6 многофункционални кораба, а
Коментари Харесай

Първите самолети F-16 ще бъдат доставени праз март 2023 г., а останалите 6 през 2024-а

Армията има потребност от подводница и 6 многофункционални кораба, а първия изтребител F-16 към този момент се създава в Съединени американски щати и ще бъде в България през 2023 година Това разгласи пред „ Дарик” началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Трябва да има рационализация, макар рецесията, провокирана от пандемията от ковид COVID-19, сподели още той и добави, че "ръководството на армията не е като щраус да зарови глава в пясъка, само че задачата му е да търси консенсус сред политическите и военните цели ".

Адмирал Ефтимов съобщи, че в случай че не е било вложено в опазването на здравето през годините то битката с епидемията е щяла да бъде на друго равнище. Според него армията би трябвало да бъде подкрепяна от обществото, тъй като това е част от сигурността на страната, както и опазването на здравето.

Финансовият ангажимент на страната за развиване на отбранителните качества до 2024 година е 2% от Брутният вътрешен продукт, сподели той. "Няма да понижим броя на плановете. Но ми се коства, че цената на парите ще е друга след тази рецесия ", добави Ефтимов и посочи, че по тази причина се ревизира дали може за същите пари да се получава повече техника.

Проектите за модернизацията на армията през придобиването на нов военен аероплан ще би трябвало да се свържат с другите родове въоръжени сили, с цел да могат те да работят като едно цяло. Първите самолети F-16 ще бъдат доставени праз март 2023 година, а останалите 6 през 2024 година , уточни адмирал Ефтимов. Американците са уверили, че заводите за произвеждане на самолети не са наранени от епидемията и работят.

Адмирал Ефтимов даде детайлности и по развиването на модернизацията на флота. Според него 2 патрулни кораба не са задоволителни - трябват шест. По негови думи би трябвало да се купи и подводница, тъй като това "е ефикасно и икномично средство за наблюдения на необятна акватория на Черно море ".

Армията има подготвеност да се включи и да подкрепя, в случай че е належащо противоепедимичните марки против ковид. До момента обаче не се е наложило да оказва помощ в тази активност. „ Оказали сме логостична помощ със средства, само че бойци от армията не са се включвали , сподели адмирал Ефтимов. Имаме подготвеност до шестия час, в случай че Министерски съвет вземе решение, да се включим ”, акцентира той.

Четирима души от военния лични са заболели от Ковид-19. Те са настанени във ВМА. Около 200 души от армията са под карантина, само че те не са заболели, а са се завърнали от задачи. Един боен от контингента ни в Босна и Херцегоина е бил с позитивен тест, той бе върнат, само че към този момент е подготвен още веднъж да извършва задачи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР