Армейски генерал Сергей Суровикин - новоназначеният командващ на руската специална

...
Армейски генерал Сергей Суровикин - новоназначеният командващ на руската специална
Коментари Харесай

Новият командващ на руските войски в Украйна: Не изключвам и вземането на трудни решения

Армейски военачалник Сергей Суровикин - новоназначеният командващ на съветската " специфична интервенция ", приказва за първи път за обстановката в зоната на бойните дейности.
" Като цяло обстановката в зоната на специфичната военна интервенция може да се дефинира като напрегната. Противникът не се отхвърля от опитите си да нападна позициите на съветските войски. На първо място това се отнася за направленията Купянск-Красний Лиман и Николаев-Кривой Рог. Противникът - това е незаконният режим, който тласка жителите на Украйна към гибел. Ние с украинците сме един народ и желаем едно - Украйна да бъде самостоятелна от Запада и НАТО и да бъде другарска на Русия.

Украинският режим се пробва да пробие защитата ни. За тази цел ВСУ праща всички налични запаси към фронтовата линия. Това са най-вече сили за териториална защита, които не са изцяло подготвени.
Всъщност украинското управление ги обрича на заличаване. По предписание тези подразделения имат невисок честен дух. За да им попречат да избягат от фронтовата линия, украинските управляващи употребяват националистически заградителни елементи, които разстрелват всички, които се пробват да изоставен бойното поле.
Ежедневните загуби на съперника варират от 600 до 1000 убити и ранени.

Ние имаме друга тактика. Върховният главнокомандващ към този момент приказва за това. Ние не се стремим към високо движение на напредване, а се грижим за всеки боец и методично " смиламе " настъпващия съперник. Това освен свежда до най-малко личните ни загуби, само че и доста понижава броя на жертвите измежду цивилното население.
В момента Обединената войскова формация подхваща ограничения за увеличение на бойната и числената мощ на своите формирования и бойни подразделения, за основаване на спомагателни запаси и за съоръжение на отбранителни линии и позиции по цялата линия на прикосновение.
Продължават да се употребяват високоточни оръжия против военни уреди и инфраструктура, които въздействат на бойната успеваемост на украинските войски ", разказва обстановката Суровикин.
" Специалната военна интервенция потвърди успеваемостта на авиационните комплекси и оборудванията за противовъздушна защита, които имаме на въоръжение.
По време на интервенцията екипажите на оперативната, тактическата, армейската и далечната авиация извършиха повече от 34 000 бойни полета. Използвани са повече от 7000 управляеми въздушни оръжия. Най-новите хиперзвукови самолетни ракети " Кинжал " се показват добре при поразяването на цели. Нито една от противниковите системи за противовъздушна защита не може да противодейства на тази ракета. Стратегическите крилати ракети, изстрелвани от въздуха, също са посочили най-висока акуратност.
Що се отнася до качеството на бойното потребление, бих желал да отбележа многофункционалния аероплан от пето потомство - Су-57.
С необятен набор от въоръжение при всеки полет той взема решение многостранни задания за поразяване на въздушни и наземни цели.
Безпилотните летателни апарати са направили над 8000 полета, а ударните дронове са унищожили повече от 600 цели на ВСУ ", споделя армейският военачалник.
Относно обстановката в Херсон той признава:
" Ситуацията там е сложна. Врагът съзнателно нападна инфраструктурата и жилищните здания в Херсон. Ракетните удари на HIMARS повредиха Антоновския мост и язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа, а придвижването е спряно.
В резултат на това доставките на храна в града са затруднени и има известни проблеми с водоснабдяването и електроснабдяването. Всичко това освен доста усложнява живота на жителите на града, само че и съставлява директна опасност за живота им.
Натовското управление на украинските въоръжени сили от дълго време изисква от киевския режим да организира настъпателни интервенции към Херсон, без да се преценява с каквито и да било жертви - както измежду самите украински въоръжени сили, по този начин и измежду цивилното население.
Имаме данни, че киевският режим може да употребява неразрешени способи на водене на война в региона на Херсон, че Киев приготвя масиран ракетен удар по язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа и масиран ракетен и артилерийски удар по града, без да сортира задачите.
Тези дейности могат да доведат до разрушение на инфраструктурата на огромния индустриален център и до тежки жертви измежду цивилното население.
При тези условия нашият главен приоритет е да запазим живота и здравето на цивилните жители. Ето за какво съветската войска ще обезпечи на първо място безвредното, към този момент оповестено евакуиране на популацията в границите на подготвяната от съветското държавно управление стратегия за преселване.
По-нататъшните ни проекти и дейности във връзка с самия град Херсон ще зависят от развиването на военната и тактическата обстановка. Повтарям, че през днешния ден тя е много сложна.
При всички случаи, както към този момент споделих, ще изхождаме от нуждата да запазим живота на цивилните жители и на нашите бойци.
Ще действаме умишлено и навреме, без да изключваме и взимането на сложни решения ", акцентира съветският главнокомандващ, представен от ТАСС.
В същото време някогашният министър на защитата на самопровъзгласилата се ДНР Игор Гиркин-Стрелков, който преди дни спря да написа в обществените мрежи, а през уикенда брачната половинка му пусна своя фотография с него, облечен във военна униформа, удостовери, че е отишъл на фронта и се е включил към настоящата войска на 14 октомври.
Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът ще достави системи за противовъздушна защита на Украйна в околните дни, с цел да помогне на страната да се отбрани от дроновете, в това число иранските, които Русия употребява против сериозна инфраструктура.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР