Арменският коняк ще може да се изнася на европейския пазар

...
Арменският коняк ще може да се изнася на европейския пазар
Коментари Харесай

След дълги преговори с ЕС: Армения ще продава коняк в Европа, но под друг бранд

Арменският коняк ще може да се изнася на европейския пазар под марката Armenian brandy, заяви арменският министър на стопанската система Вахан Керобян, представен от Интерфакс.

" Ние се споразумяхме с нашите сътрудници от Европейски Съюз за марката и географското название, под които ще се създава и популяризира в Европа арменският коняк ", споделя Керобян.

По думите му, Армения е привлякла по отношение на договарянията брандинговата компания Backbone Branding и е работила с френски представители.

Армения отдавна договаря с Европейския съюз по отношение на даване на арменските производители на алкохолни питиета правото да употребяват в наиименованието на своите артикули думата " коняк ", макар че това е предпазено географско название.

Властите на страната са отбелязвали нееднократно, че производството на коняк в Армения има дълга история, тъй че би трябвало да се имат поради тези " тънкости и специфики ".

През 2021 година арменското държавно управление утвърди финансово съглашение с Европейския съюз, предвиждащо даването на 3 милиона евро на страната в границите на процеса на последователно унищожаване на географското напътствие " коняк " при арменските алкохолни артикули.

По данни на статистическия комитет на страната, размерът на производството на коняк в Армения през януари-август 2023 година е намалял с 22,1%, по отношение на същия интервал на предходната година - до 11,4 млн. литра.
 Армения стартира да заплаща за съветския газ в рубли
Армения стартира да заплаща за съветския газ в рубли

Газпром " е единственият снабдител на природен газ за страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР