Армения е поискала от Европейския съюз помощ, за да се

...
Армения е поискала от Европейския съюз помощ, за да се
Коментари Харесай

Армения иска помощ от ЕС за бежанците от Нагорни Карабах

Армения е поискала от Европейския съюз помощ, с цел да се оправи с бежанците, идващи от Нагорни Карабах, откакто Азербайджан си върна контрола над региона предходната седмица, оповестиха от кабинета на италианската премиерка, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Нагорни Карабах е интернационално приет като част от Азербайджан, само че е обитаем най-вече с арменци християни, които преди три десетилетия сътвориха самопровъзгласилата се Република Арцах след кървясъл етнически спор при разпадането на Съветския съюз, напомня Ройтерс.

В Армения са пристигнали повече от 100 000 бежанци, откогато Азербайджан стартира военна интервенция, с цел да си върне контрола над Нагорни Карабах, съобщи ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) късно в петък.

Армения е поискала от Европейски Съюз уреди за краткотраен заслон и медицински консумативи, гласи изказване от кабинета на италианската министър-председателка, в което се прибавя, че Рим работи за стабилизиране на обстановката в района.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР