Аржентинският гранд Бока Хуниорс се класира за големия финал в

...
Аржентинският гранд Бока Хуниорс се класира за големия финал в
Коментари Харесай

Феноменален вратар изпрати Бока на финал

Аржентинският гранд Бока Хуниорс се класира за огромния край в най-голямата клубна конкуренция на Южна Америка – Копа Либертадорес.

Това се случи след 1:1 в гостуването на Палмейрас и 5:3 при осъществяването на дузпи. Главна роля там още веднъж изигра вратаря на аржентинците Серхио Ромеро. Специфичното в тази ситуация е, че не това бе единствената му заслуга по време на шампионата. Стражът на Бока Хуниорс хвана по 2 дузпи в мачовете против уругвайския Насионал (6:4), аржентинския Расинг (4:1) и бразилския Палмейрас (5:3).

 Снимка: БГНЕС

На изкуствения терен на “Алианц Парки ”, Единсон Кавани даде задатък на момчетата на Хорхе Алмирон в 23-ата минута с първото си попадение в шампионата, само че червен картон на капитана Рохо в 66-ата минута оказа съществено въздействие на мача, защото в 73-ата минута Хоакин Пикерес изравни с отдалечен удар, в който най-хубавият състезател на терена за аржентинците Ромеро, избавил всичко друго, не се намеси оптимално добре.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boca Juniors (@bocajrsoficial)

Стигна се до дузпи, а Бока стартира с неверно осъществяване от Кавани, само че това не се оказа съдбовно. Веднага след неговия пропуск Серхио Ромеро избави удара на Рафаел Вейга. Стражът повтори подвига си и при осъществяването на Густаво Гомес, а с двете си спасявания той прати Бока Хуниорс на край.

Така на 4 ноември на митичния “Маракана ”, Бока Хуниорс и локалният Флуминензе ще дефинират клубния първенец на Южна Америка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР