Аржентинската звезда Лионел Меси оглави тазгодишното издание на класацията на

...
Аржентинската звезда Лионел Меси оглави тазгодишното издание на класацията на
Коментари Харесай

Кои са най-скъпоплатените спортисти в света?

Аржентинската звезда Лионел Меси оглави тазгодишното издание на класацията на списание Forbes за 100-те най-високоплатени спортисти.

В класацията на Forbes, която наблюдава положението, насъбрано от спортистите в интервала юни 2018 – юни 2019, влизат както приходите от заплатите, наградите и наградните фондове от спортната интензивност на спортистите, по този начин и тези, които те са спечелили от рекламни контракти и други задължения.

Миналогодишният номер 1 - боксьорът Флойд Мейуедър, не влиза в топ 100, откакто година по-рано оглави класацията с доходи от 285 млн. $. Голяма част от приходите на„ Мъни “ Мейуедър в този интервал пристигнаха от супер конфликта с ММА звездата Конър Макгрегър от 2017 година

Тазгодишният топ 100 включва спортисти от 25 страни, които са спечелили общо 4 милиарда $ – с 5% повече от предходната година.

Както към този момент казахме, първата позиция е за Лионел Меси, който е спечелил 127 млн. $ през годината, като включително влизат 35 млн. от рекламни контракти с Adidas, MasterCard, Gatorade, Huawei, PepsiCo и други.

Нападателят на Португалия и Ювентус Кристиано Роналдо остава втори с 109 млн. $, от които цели 44 млн. са от спонсори, измежду които Nike, Herbalife, Altice, DAZN, MTG, Electronic Arts и други.

Почетната стълбичка тази година е окупирана напълно от футболисти(за първи път от основаването на класацията през 1990г.), като на трето място се подрежда най-скъпият трансфер в историята на спорта – Неймар, който е спечелил 105 млн. $.

Четвърти е мексиканският боксьор Канело Алварес със заработени 94 млн. $. Интересното при него е, че той дели първото място с Меси, когато става въпрос за доходи извоювани единствено от спортна интензивност – 92 млн. $.

Легендата на тениса Роджър Федерер е пети с 93,4 млн. $, като швейцарецът може да се похвали с най-големите доходи от рекламни контракти. Той е спечелил 86 млн. $ от партньорството си с Credit Suisse, Mercedes-Benz и Rolex. Най-голям ефектвърху неговите доходи обаче оказва 10-годишният му контракт с японския колос за облекла и спортна екипировка Uniqlo на стойност 300 млн. $.

Топ 10 допълват на американската футболна лига NFL - Ръсел Уилсън (89,5 млн) и Арън Роджърс (89,3 млн) и звездите от NBA - Леброн Джеймс (89 млн.), Стеф Къри (79,8 млн.) и Кевин Дюрант (65,4 млн.). Именно Национална баскетболна асоциация има най-вече представители в топ 100 – 35.

Пълният лист може да видите тук
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР