Аржентинец заживя в Кърджали, намери си нов брат и се

...
Аржентинец заживя в Кърджали, намери си нов брат и се
Коментари Харесай

Аржентинец заживя в Кърджали, откри нов брат и се влюби в… киселото мляко!

Аржентинец заживя в Кърджали, откри си нов брат и се влюби в… киселото мляко. Гидо е на 17 години и идва от далечна Аржентина, с цел да прекара една образователна година в България. Той е тук по програмата за междукултурен училищен продан на Сдружение „ Младежи за разбирателство-България “ (YFU България).
Семейство Сивкови от Кърджали приема Гидо в дома си, с цел да изживее едно незабравимо премеждие. Българската и аржентинската просвета намират място под един покрив, с цел да споделят всички забавни обичаи, традиции, привички, думи и несъмнено, гозби. Гидо споделя за живота си в Кърджали: „ Всеки ден ставам рано, с цел да отивам на учебно заведение, връщам се да обядвам и излизам да упражнявам с моите другари, да се разхождаме и да си приказваме. Почти през целия ден съм със тях. В България най-вече обичам кухнята - банички, айрян, киселото мляко, всичко! Живея при семейство Сивкови. Много ми харесват хората в България. Намерих доста другари, както и второто ми семейство “.
;
На третия месец от престоя си в България Гидо към този момент приказва забележително добре български и даже написа на кирилица
Семейство Вяра и Георги Сивкови имат двама сина – по-големият Пантелей сега е възпитаник на разменни начала в Германия по същата стратегия на YFU, по която Гидо е пристигнал в България. По-малкият, Веселин, споделя стаята си с аржентинския си брат. Семейство Сивкови споделят доста положителни моменти от преживяването си като приемно семейство на задграничен възпитаник: „ През тази образователна година ние, семейство Сивкови, се присъединихме към огромното семейство на YFU България, като нашият наследник Пантелей отпътува за Германия, а ние в Кърджали отворихме дома си за едно усмихнато момче от далечна Аржентина – Гидо Борке. Споделяхме всекидневието си, показвахме нашите традиции като ги сравнявахме с аржентинските, научихме един аржентинец да кара ски, опитахме дулче де лече (аржентинско сладко от мляко), пихме чай мате, и какво ли още не. Гидо, не знам по какъв начин ще живееш без киселото ни мляко, когато се прибереш в Аржентина! Установихме, че даже Гидо да е от другия завършек на планетата, ние сме идентични и както споделя нашият Панчо - Светът е едно огромно село и всички можем да бъдем другари! “.
Тази година още български фамилии ще имат опцията да одобряват в дома си възпитаници на разменни начала от Аржентина, Мексико и Германия. През август в България идват Каролине и Мириам (Германия), Хосе де Хесус (Мексико) и Баутиста (Аржентина). Всички те чакат с неспокойствие да се потопят в българския метод на живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР