Аржентина стана първият полуфиналист на Световното първенство по баскетбол, което

...
Аржентина стана първият полуфиналист на Световното първенство по баскетбол, което
Коментари Харесай

Аржентина е първият полуфиналист на Световното първенство по баскетбол в Китай

Аржентина стана първият полуфиналист на Световното състезание по баскетбол, което се организира в Китай. В първия мач в Топ 8 южноамериканците се постановиха над постоянно претендиращия за медали отбор на Сърбия с 97-87 (25-23, 29-26, 14-18, 29-20). Победителите водеха в резултата и играта през целия дуел, като единствено за къси моменти позволиха закъснение с 1-2 точки.
 Днес и на следващия ден са четвъртфиналите на Световното състезание по баскетбол в Китай
Днес и на следващия ден са четвъртфиналите на Световното състезание по баскетбол в Китай

Аржентина и Сърбия откриват борбите в Топ 8 от 14:00 часа

Аржентинците започнаха мощно и поведоха с 12-4. Сърбите съумяха да се съвземат и понижиха до края на първата четвърт на 2 точки разлика - 23-25.

Победителите залагаха доста на стрелбата от тройка и единствено през първото полувреме те имаха маркирани от надалеч 27 точки от 16 опита. Въпреки това задатъкът след 20 минути игра беше нищожен - 54-49.

" Гаучосите " продължаваха непрекъснато да са напред в резултата, само че техните се държаха минимално закъснение и чакаха серизозни неточности на противника. Преди последните 10 минути задатъкът на Аржентина беше редуциран до 1 точка - 68-67.
 Снимка 442113
Източник:

Марко Гудурич даде краткосрочна преднина за Сърбия с тройка при започване на последната четвърт. Тогава последваха най-силните минути за спечелили и те съумяха да се откъснат с 87-76.

В края Сърбия имаше някаква вяра след серия от 5 точки,но фантастичните Кампацо и Дек усилиха преднината на 10 точки при оставащи 48 секунди. Европейците прекомерно залагаха на пукотевица от тройката, само че топката настойчиво не влизаше в коша.

Аржентинците приключиха с 44.4% от тройката. Те вкараха общо 36 точки отдалече при 27 опита. Сърбите останаха с 28.6% - 24 точки от 28 опита. В стрелбата от две точки спечелилите имат предимство от 60% на 51.3%. Наказателните удар са 13 от 17 за спечелилите, които направиха общо 25 фаула. Сърбите вкараха от линията 23 пъти от 28 опита. Те се регистрираха с 22 фаула.

Ветеранът Луис Скола приключи с 20 точки, а Кампацо се регистрира с " дабъл-дабъл " 18 точки и 12 асистенции.

Богдан Богданович осъществя 21 за Сърбия, до момента в който Неманя Биелица вкара 18 точки, а Никола Йокич -16 точки.
 Снимка 442114
Източник:

Така Аржентина даде сериозна поръчка за международна купа и ще чака своя противник от утрешния конфликт Съединени американски щати - Франция. Сърбия ще се надява американците да победят французите и австралийците - чехите. Тогава западните ни съседи биха си обезпечили директна олимпийска квота с пето място.

За в този момент за Токио са сигурни: Япония, Съединени американски щати, Аржентина, Австралия, Нигерия и Иран. Двата най-хубави европейски тима от Мондиала ще се причислят към участниците. Последните 4 квоти ще бъдат извоювани в междуконтинентални квалификации, в които ще вземат участие 24 отбора.
 Снимка 442111
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР