Аржентина си поплака с гиганта Хуан Мартин дел Потро, който

...
Аржентина си поплака с гиганта Хуан Мартин дел Потро, който
Коментари Харесай

Дел Потро напусна света на тениса. Със сълзи на очи остави ракетата си

Аржентина си поплака с колоса Хуан Мартин дел Потро, който стопира с тениса на 33 години.

Някогашният №3 в света се отхвърли от спорта след серия доста тежки травми, а тази нощ изигра последния си мач, който бе на шампионата в Буенос Айрес, против сънародника си и огромен другар Федерико Делбонис.

Делпо, както почитателите го назовават, загуби с 1:6, 3:6, а сервирайки в последния гейм от мача, просто не криеше сълзите си.

Кулата от Тандил - един от най-уважаваните от сътрудниците му тенисисти в тура, обичан на всички места от почитателите, същински благородник и спортсмен, не криеше страстите си.

Последната контузия на тенисиста пристигна на тревата в Куинс през май 2019-а. От тогава не бе играл, отново опита да се върне - за трети път след ужасна травма в кариерата му, само че този път не съумя.

Два пъти към този момент го направи след проблеми, които можеха да го спрат рано-рано. През 2012-а се върна на корта, превъзмогна интервенции на китката, с цел да вземе бронз от Олимпиадата в Лондон. Четири години по-късно стана втори в Рио, отново на олимпийския шампионат.

Аржентинецът завоюва през кариерата си US Open, игра още три полуфинала в Шлема, Купа " Дейвис ", още 21 огромни трофеи в тура. И в никакъв случай в кариерата си не се отхвърли да се бори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР