Аржентина е световният шампион. Гаучосите“ спечелиха Мондиал 2022 в Катар

...
Аржентина е световният шампион. Гаучосите“ спечелиха Мондиал 2022 в Катар
Коментари Харесай

Каква е традиционната арабска дреха, с която Меси вдигна световната купа

Аржентина е международният първенец. „ Гаучосите “ завоюваха Мондиал 2022 в Катар след неповторима драма на финала против Франция. След продължения резултатът беше 3:3 и дузпи взеха решение крайния победител.

Церемонията по награждаването също провокира необятен интерес измежду футболните почитатели. Мнозина от тях се любуваха на историческия миг, в който Меси подвигна купата над главата си.

Любопитен подробност тъкмо преди заветния момент провокира голям брой въпроси у последователите. Точно преди да вдигне купата капитанът Меси беше помолен да облече специфична черна дреха върху екипа си.

Оказва се, че това е обичайно арабско палто, което се носи за авторитет при специфични мотиви – срещи на високо равнище, сватби и така нататък Произвежда се от камилски косми и четина от коза.

Арабската дреха беше подадена към Меси от емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. В непосредственост до него стоеше и президентът на ФИФА Джани Инфантино, който единствено се усмихваше.

Всичко това не се хареса на доста от почитателите, които показаха незадоволството си в обществените мрежи. Според тях не е било редно Меси да бъде подтикван да облече обичайна дреха, вместо да вдигне купата по екип на Аржентина. Недоволстващите си откриха поредна причина да подлагат на критика домакините от Катар, както и управлението на ФИФА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР