АрхивСтоян Пасев.200 от тях са от Варна и областта, останалите

...
АрхивСтоян Пасев.200 от тях са от Варна и областта, останалите
Коментари Харесай

470 пътници от рискови дестинации са пристигнали от вчера на летище Варна

 АрхивСтоян Пасев.

200 от тях са от Варна и региона, останалите са от други обитаеми места. По първична информация, измежду идващите не е имало хора със признаци на ковид. Всички идващи ще бъдат сложени под наложителната 14-дневна карантина. Пасажерите са били посрещнати от свои близки, които са ги отвели вкъщи, добави регионалният шеф. 

Припомняме, че по-рано кметът на Варна заяви, че стопира рейсовете до летището на компаниите " Градски превоз " и " Транстриумф " за два часа след идването на полет от рискова страна, с цел да се избегне рискът от качването на инфектирани пасажери в публичния превоз. 

 

  " Във връзка с възобновяването на полетите от Летище Варна от и до рискови страни - Нидерландия, Англия, Германия, Австрия, разговарях с управлението на " Градски превоз " ЕАД за прекратяване на обслужването на спирката на летището два часа след кацане на аероплан от тези страни. Полетите са 1-2 на ден.

Мярката е превантивна, за ограничение на вероятно разпространяване на заболяването. Подобен диалог организирахме и с управлението на частната компания " Транстриумф ", чиито рейсове също минават по трасето. Получих уверения от управата на Летище Варна и от РЗИ - Варна, че е основана цялостна организация за инспекция на идващите и карантиниране.

Призовавам всички водачи на таксита, които транспортират пасажери от летището, наложително да съблюдават противоепидемичните ограничения за сигурност.

До момента всички ние дружно се оправяме доста добре! Заболели са най-малък брой хора, нямаме смъртни случаи. Затова е доста значимо да продължим да бъдем деликатни и виновни.

От всеки един от нас зависи дали ще задържим тази резистентност и напъните ни досега да не отидат на вятъра. Бъдете здрави! ", разяснява кметът във фейсбук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР