Археолози за първи път картографираха изгубения град Рунгхолт. Докато някои

...
Археолози за първи път картографираха изгубения град Рунгхолт. Докато някои
Коментари Харесай

Погълнат за една нощ: Откриха легендарен град, изчезнал в океана

Археолози за първи път картографираха изгубения град Рунгхолт. Докато някои историци се съмняваха дали градът в миналото е съществувал отвън мита, нови проучвания откриха останките на тази " северна Атлантида " във Ваденско море.

Експерти от университета " Кристиан-Албрехт " в Кил откриват към 1,9 км средновековни могили към остров, прочут в този момент като Зюдфал, откакто картографират мястото с геофизично изследване, съобщи “Таймс “.

Възможни следи от континент, потопен преди 100 млн. години, на 1 500 км от крайбрежията на Рио

" Останките от селища, скрити под тинята, първо са локализирани и картографирани на необятна повърхност благодарение на разнообразни геофизични способи като магнитна градиометрия, електромагнитна индукция и сеизмика ", споделя за проучването Денис Вилкен, геофизик от Университета в Кил, в известие за пресата.

Според новото проучване находките включват пристанище, основи на огромна черква и дренажни системи.

В прессъобщението се споделя, че изследванията на приливните равнини не престават да " изваждат нескрито нови значими находки " и дават неповторима информация за живота на севернофризийците.

Японски учени настояват, че са разкрили изчезналия континент

Изследователите обаче се постанова да работят бързо, защото изискванията непрестанно разяждат останките.

Легендата споделя, че в миналото процъфтяващият град, който в този момент се намира край крайбрежията на Северна Германия, е бил обхванат от Северно море за една нощ след мощна стихия като наказване за греховете на жителите му.

Според фолклора тези грехове включвали пиене, безбожие и демонстриране на благосъстояние, а животът в обилие довел до аморален живот, а краят настъпил към Коледа, когато тайфа млади пияници се пробвали да принудят духовник да даде последно причестяване на прасе в локална механа.

Духовникът отишъл в църквата, помолил се и изискал от Бога да накаже младежите. На идващия ден той напуснал града, а малко по-късно се разразила огромната стихия, която изтрила Рунгхолт от лицето на земята. В средновековните митове звукът от камбанарията му се чувал от дълбините на Северно море.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР