Археолози откриха няколко стаи от древна римска постройка със стени,

...
Археолози откриха няколко стаи от древна римска постройка със стени,
Коментари Харесай

Oткриха стаи от древна римска постройка край Колизеума в Рим

Археолози откриха няколко стаи от антична римска сграда със стени, декорирани с мозайка, оповестиха Агенция Франс Прес и ДПА. Градската къща се намира близо до Колизеума в Рим.

Експерти от градския Археологически парк са разкрили стаите сред Форума и хълма Палатин, който е един от седемте римски хълма.

Археологическите находки бяха показани във вторник от италианското министерство на културата.

Стените на къщата са декорирани с мозайка, което е извънредно. Вероятно постройката е от края на 2-ри в. прочие Хр. Мозайките са изключителни, споделиха специалисти. Използвани са разнообразни типове черупки, камъни, стъкло, бял мрамор.

Изобразени са карникси, елементи от кораби, тризъбец, вази с увивни растения и лотуси, здания. Не е открито какъв е смисълът на другите подиуми.

През 2018 година археолозите са разкрили голям брой стени. Къщата е била на няколко етажа. Досега са изследвани няколко стаи, а разкопките ще продължат до 2024 година

Разположена към атриум, основната стая е била зала за тържества във формата на пещера, употребена през лятото. Вероятно притежателят е бил сенатор.

Работим интензивно, с цел да покажем това място - една от най-впечатляващите забележителности на Рим, пред аудитория допустимо най-скоро, сподели Алфонсина Русо, шеф на Архелогическия парк на Колизеума.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР