Археолози откриха „дете-вампир“ от 17-ти век с заключен катинар глезен в гробище в полски „некропол“

...
Изследователите откриха скелетни останки на дете-вампир“ в полско гробище.Детето е
Коментари Харесай

Изследователите откриха скелетни останки на „дете-вампир“ в полско гробище.

Детето е погребано с лице надолу с триъгълен катинар на крака.

Техники за анти-вампирско погребение като тази са били използвани в цяла християнска Европа, започвайки от 14 век.

Изследователите са откриха останките на това, което смятат за дете „вампир“ от 17-ти век, което е било погребано с лицето надолу и заключено с катинар към земята в вероятно усилие да успокои страховете на селяните, че детето няма да се върне от мъртвите, водещият археолог на разкопките казаха пред Insider.

Скелетните останки на детето, за което антрополозите смятат, че е на възраст от 5 до 7 години, бяха открити в немаркирано масово гробище в полското село Pień, близо до Ostromecko.

„Некрополът“, което буквално се превежда от гръцки като „град на мъртвите“, също е мястото, където археолозите откриха жена „вампир“ миналата година, която беше погребана с катинар, прикрепен към палеца на крака й и положен сърп през врата й, за да отреже главата й, ако се опита да възкръсне от мъртвите.

Професорът по археология Дариуш Полински от университета Николай Коперник, който ръководи и двете разкопки, каза пред Insider, че двата гроба са открити само на два метра от един на друг в гробището, което екипът му вярва, че е импровизирано гробище за „изключените“ или онези, които не са били добре дошли в християнските гробища по различни причини.

Полински каза, че той и неговите изследователи са открили около 100 гроба в гробището, много от които показват нередовни техники за погребение, включително „анти-вампирски“ тактики, използвани за спиране на хората да се „връщат от гроба“, включително триъгълни катинари, прикрепени към краката на хората, за да ги държат привързани към земята и доказателства за гроба места, които са нарушени или вкопани след първоначалното погребение.

Има няколко причини човек да е бил погребан в такова гробище, каза Полински. Индивидът може да е проявявал странно поведение, докато е бил жив, което е карало другите да се страхуват от него, или може да е страдал от заболяване с необичайно физическо състояние, което е повлияло на външния му вид.

„Възможно е също така да е човек умрял насилствено и изведнъж при странни обстоятелства“, каза Полински чрез преводач. „Внезапната смърт често се е смятала за нещо, от което хората трябва да се страхуват.“

Селяните от седемнадесети век също са били предразположени към страхове от погребани деца, които все още не са кръстени или кръстени, както и от хора, починали от удавяне.

Полински каза, че археолозите са открили и колекция от разхлабени кости близо до гроба на детето, както и бременна жена с плод, за който е установено, че е на около 6 месеца.

Матео Борини , главен преподавател по съдебна антропология в Ливърпулския университет Джон Мур, каза на Катрин Тангалакис-Липерт и Мариан Генот от Insider миналата година, че практиката на „погребенията на вампири“ е била често срещана в християнска Европа още през 14 век.

< p>Хората свързваха "вампирските" епидемии с времена на масови смъртни случаи, които бяха необясними по онова време, но сега се предполага, че са били пандемии или мащабни отравяния. Общата мисъл беше, че тези „вампири“ първо ще ловуват и убиват членовете на семейството си, а след това ще преминат към съседите и другите в селото, проследявайки с нашето съвременно разбиране за разпространението на заразна болест, каза Борини пред Insider.

< p>Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР