Археолози, които работят по консервирането на находките, открити по една

...
Археолози, които работят по консервирането на находките, открити по една
Коментари Харесай

Археолози открили луксозен дом от втори век, принадлежал на военен командир

Археолози, които работят по консервирането на находките, открити по една от линиите на метрото в Рим, са разкрили първокласен дом от втори век, принадлежал на боен пълководец, заяви в. " Дейли мейл ".

Луксозната вила е покрай казармите на преторианската армия, открити през 2016 година Тя е украсена богато, като мозайките, мраморните подове и фреските по стените са добре непокътнати. Резиденцията е с минимум 14 стаи и шадраван в централния двор. Едно от пространствата е било отоплявано. Останките от стените са били високи към 1,50 м., а  пространствата са били запълнени с тиня. Най-вероятно вилата е била засипана преднамерено през трети век, преди император Аврелий да стартира градежа на защитните стени на града.

Вилата е на дълбочина 12 м под повърхността. Останките от нея ще бъдат преместени на друго място и съхранени в контейнери, с цел да могат да продължат изкопните работи по разширението на римското метро. След време артефактите ще бъдат изложени в една от бъдещите метростанции, която би трябвало да бъде открита през 2022 година Строежът на новата линия на метрото в Рим изостава доста, тъй като се постановат чести спирания поради новооткрити исторически забележителности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР