Археологическите паметници са сред най-важните активи, които са превърнали Дуръс

...
Археологическите паметници са сред най-важните активи, които са превърнали Дуръс
Коментари Харесай

Туризмът в Албания бележи ръст: Какви исторически обекти са разположени в град Дуръс?

Археологическите монументи са измежду най-важните активи, които са трансформирали Дуръс в главен туристически център в Албания. Освен плажа на Дуръс, съвсем всички задгранични гости включват в програмата си визити на археологически обекти и на хилядолетната история на пристанищния град.
Имаме общоприета обиколка. Посещаваме амфитеатъра, римските бани, венецианската Тора, по-късно прекосяваме към тези, които са свързани с икономическата активност на града, като Византийския пазар, и приключваме с крайбрежието и кухнята на Дуръс.
Вангел Дъмрочъ, туристически гид

Амфитеатърът, едно от чудесата на римската цивилизация от времето на император Траян, е преди всичко в листата. През летния сезон Дуръс е посрещнал над 13 000 гости.
Имаме огромен брой гости и доходи. Ако приказваме съответно единствено за амфитеатъра, предходната година го посетиха към 6000 туристи, а тази година за същия интервал сме на брой 13 000 гости.
Албан Рамохитаж, шеф на музейния център в Дуръс

Туристите, посетили Дуръс тази година, са от целия свят

„ Невероятно е. Чудесно е по какъв начин в този град новите здания „ съжителстват “ с такива остарели здания. Това е нещо, което в никакъв случай не съм виждала преди “, споделя екскурзиант.

Винаги има място за усъвършенстване, по тази причина управляващите дават обещание непрестанно рационализиране. От Вльора до Триест, Дуръс остава най-старият град в източната част на Адриатическо море. Това ускорява интереса на чужденците към музеите и паметниците, открити основно през втората половина на предишния век.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР