Аргументите на КЕВР за вдигане цената на тока са напълно

...
Аргументите на КЕВР за вдигане цената на тока са напълно
Коментари Харесай

Според Петкова поскъпването на тока било основателно

Аргументите на КЕВР за повдигане цената на тока са изцяло основателни и не са свързани единствено с българската действителност. Това съобщи през вчерашния ден във Варна министърът на енергетиката Теменужка Петкова преди откриването на интернационалния нуклеарен конгрес, проведен от " Булатом ". Когато се разяснява тази тематика, не трябва да се не помни, че с изключение на всичко друго цената на въглеродните излъчвания се е покачила внезапно, уточни министърът.

Категорично не приказваме за затваряне на въглищните централи у нас, те са базови мощности на българската енергетика, сподели още Петкова. Управляващите ще продължат да ги пазят, защото без тях енергийната система на страната мъчно би могла да бъде уравновесена. Предприети са редица дейности за възстановяване на финансовото положение на Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 ", сподели още министърът.

По думите й сдружението изпитва усложнения тъкмо поради разноските, свързани с заплащането на излъчванията. " Работим върху вид за обезпечаване на механизъм за потенциал на този вид производители на електрическа сила, като до края на годината би трябвало да сме показали пред Европейска комисия нашата визия по този въпрос ", добави Петкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР