Арестуваният от сръбските служби български шпионин“ е 61-годишният Любен Григоров,

...
Арестуваният от сръбските служби български шпионин“ е 61-годишният Любен Григоров,
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Сърбия взе на мушка шпионина Любен Григоров заради културния ни център в Босилеград

Арестуваният от сръбските служби български „ разузнавач “ е 61-годишният Любен Григоров, уредник в българския културен център в Босилеград, сочи инспекция на на Lupa.bg.



Григоров е един от най-активните деятели на българския културен център. Той взе участие в реализирането на разнообразни планове на сръбското Министерство на културата по цифровизация на културното завещание на българите в Западните околности и в издаването на вестника им „ Братство “.

„ Сърбия има за цел с сходни арести да сътвори боязън у българското население. По този метод ще накара младежите да емигрират, а тези, които останат да не смеят да отстояват културната си българска еднаквост. Председателят на българския Културно-информационен център „ Босилеград “ Иван Николов има също проблеми с прокуратурата на Сърбия, без съображение против него се води досъдебно произвеждане за втълпяване на етническа непоносимост, единствено тъй като е провел показване на книгата на Едвин Сугарев - " Елегия на краището ". Очаквам реакция от Външно за Любен Григоров. Нормално е да желаяме доказателства от Сърбия за това, в което той е упрекнат. В момента той е в ареста и ще остане там 30 дни ”, изясни пред на Lupa.bg ръководителят на фондация „ Македония ” Виктор Стоянов.

Григоров е пенсионер, офицер от запаса от някогашната югославска войска. Занимавал се е с търговия и е имал дребен магазин. Той е упрекнат, че е давал информация на българска организация за кадровите промени в сръбската войска, числеността на военните елементи, какво оръжие се употребява.

Това не е първият случай, в който сръбските управляващи упрекват България в шпионаж. През 2019 година ръководещите в Белград упрекнаха страната ни, че е основала център на българска шпионска мрежа на територията на Сърбия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР